Auto tirgotāji Latvijā pamatīgi piekrāpj jaunu autovadītāju

tautaruna.lv 1.novembris 2020, 12:42
 
imago images/Scanpix/LETA
Bērnudārza skolotāja Evita salīdzinoši nesen nokārtojusi autovadītāja apliecību un internetā sākusi meklēt savu otro spēkratu. Tā kā mācību procesā braukusi ar “BMW”, tieši šīs markas automašīnu viņa nolūkojusi arī mājaslapā autoselect.lv, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Mājaslapā aizpildījusi pieteikumu, un jau nākamajā dienā atnācis apstiprinājums, ka var doties pakaļ automašīnai, līdzi jāpaņem vien 5 600 eiro.

Sieviete stāsta, ka auto pārdevēji neesot viņai ļāvuši veikt testa braucienu, kā arī esot liegta iespēja automašīnu nogādāt pašas izvēlētā servisā, lai pārbaudītu tās stāvokli.

Autoplača darbinieks norādījis, ka iespējams izbraukt pavisam nelielu posmu turpat pie blakus tirdzniecības vietai, taču Evita esot jāsēž pasažiera krēslā. Evita pamanījusi, ka panelī deg 4×4 un ABS paziņojumi, taču nodomājusi, ka tas norāda šo funkciju esamību automašīnā.

Par spīti visam iepriekš minētajam, Evita tomēr nolēma iegādāties “BMW 530”. Pēc dokumentu nokārtošanas CSDD aizbraukuši atpakaļ uz autoplaci, kur, pirmo reizi apsēžoties pie stūres, jau atklājusi pirmo defektu- neesot iespējams noregulēt spoguļus. Tie gan vēl tikai bija ziediņi, jo vēlāk, aizvedot mašīnu pie sava meistara, atklājušās vēl daudzas nepilnības. Arī šobrīd automašīna atrodas servisā.

Evita dodas pie auto tirgotāja SIA ”MKR Capital”, kur viesojusies jau vairākkārt. Uzņēmuma vadītāju nesastop, taču ar darbinieka starpniecību viņu sazvana.

"Mēs sarunājām, ka jūs aizbrauksiet uz savu servisu, kur uztaisīs defektācijas aktu, atsūtīsiet man tāmi, mēs to segsim. Ir pagājis laiks, tāmi neesat atsūtījusi. Atsūtiet darbu tāmi, kā mēs vienojāmies," pauž Mārtiņš Mālnieks.

Vēlāk gan īsziņās Mālnieks Evitai norāda, ka tiks remontēts tikai tie defekti, kas konstatēti sākumā. ”Pagaidiet, jūs gribējāt jaunu auto nopirkt? Ja tā, tad vajadzēja iet uz salonu un pirkt jaunu. Šis ir lietots auto, ar to ir jārēķinās. Nevis tagad uz to, ka pasaucāt “Bez Tabu”, jūs šantažēsiet, lai taisu jums jauna auto stāvokli,” īsziņā raksta SIA ”MKR Capital” pārstāvis Mālnieks.

Evitas meistars aprēķinājis, ka, lai mašīnu savestu pilnā kārtībā, remontdarbi varētu izmaksāt nepilnus 4 tūkstošus eiro. Auto tirgotājs kategoriski atsakās šādu summu segt.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas