Itālijā arestētās Latvijas mūziķes tuvinieki lūdz atbalstu, lai segtu aresta izmaksas

Baiba Puriņa 22.oktobris 2020, 15:30
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Jau vēstīts, ka Itālijā pirms mēneša apcietināta latviešu pianiste Dženifere Rumpāne. Pašlaik mūziķe ir izlaista no Itālijas cietuma un sēž mājas arestā, gatavojoties apelācijas tiesai. Lai segtu ar meitas apcietināšanu saistītās izmaksas, ģimene lūdz sabiedrības atbalstu.

Ziedošanas vietnē "gofundme.com" ievietots lūgums ziedot naudu Dženiferas tiesiskajai aizsardzībai.

Kā norādīts tekstā, lūgumu pēc palīdzības ievietojusi Dženiferas krustmāte, kura norāda, ka vecāki meitas atbalstam jau iztērējuši visus iekrājumus un tādēļ pat var zaudēt savu māju. Viņa arī atklāj, ka Dženiferes māte ir mūzikas skolotāja, kas mēnesī nopelna 600 eiro (703 ASV dolārus), bet tēvs strādā būvniecības jomā, un arī viņš pelna ļoti maz, salīdzinot ar pārējo pasauli.

Tiek paskaidrots, ka pašlaik Dženiferes nākamais tiesas datums esot 5. novembris un mūziķes advokāti Itālijā un Latvijā apstiprinājuši, ka "tika pārkāptas daudzas viņas cilvēktiesības".

Nobeigumā sieviete norāda, ka Dženifere un viņas vecāki ir ļoti traumēti pēc šiem notikumiem un būs nepieciešams ilgs laiks, lai atgūtos.

Advokāti uzskatot, ka pēc tiesas, lieta nonāks augstākajā Eiropas tiesā, apsūdzot Itālijas varasiestādes par cilvēktiesību pārkāpumiem.

Jau vēstīts, ka mūziķes māte medijiem pastāstīja, ka meita uz Itāliju bija devusies, lai piedalītos videoklipa filmēšanā. Jaunajai sievietei piespriests 12 mēnešu cietumsods, jo 2014. gadā viņa sabiedriskajā transportā braukusi bez biļetes. Sākotnēji viņa policistiem nosaukusi izdomātu vārdu, taču pēc tam uzrādījusi savus dokumentus un licies, ka šis notikums ir atrisināts. Vija norāda, ka policisti "pakratījuši ar pirkstu" un teikuši, lai šādi vairs nerīkojas, tādēļ licies, ka situācija ir atrisinājusies bez nopietnām sekām.

Izskaidrot, kāpēc tieši tagad meita apcietināta, neesot iespējams. Arī no Itālijas puses atsūtītajiem dokumentiem, esot kaut ko grūti saprast.

Tikmēr Ārlietu ministrij norādīja, ka ir informēta par kāda valstspiederīgā situāciju Itālijā un mēnesi strādā ar šo gadījumu, gūstot pārliecību, ka valstspiederīga intereses un tiesības tiek ievērotas un nodrošinātas.

Ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos, dodoties uz citām valstīm, ievērot tur noteikto kārtību un likumus. Ja nepieciešama palīdzība, tad var zvanīt uz Konsulāro tālruni, kas strādā visu diennakti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas