Absurds? Rīdzinieci ar bērnu neielaiž taksometrā

tautaruna.lv 25.oktobris 2020, 12:41
 
Kaspars Krafts/F64
Rīdziniece Līga ar 9 gadus vecu bērnu gribējusi izmantot taksometru pakalpojumu, bet palikusi bešā. Šoferis atteicis braucienu, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Līga bieži izmanto taksometra pakalpojumus un parasti ir apmierināta, taču ne šoreiz.

Izmantojot mobilā telefona lietotni, rezervējusi automašīnu, taču, kad šoferis ieraudzījis, ka Līga gatavojas braukt ar 9 gadus vecu bērnu, teicis, ka bez sēdeklīša nevedīs. Vajadzēs pasūtīt nevis ekonomiskās klases automašīnu, bet tādu, kas aprīkota ar bērnu sēdeklīti. Viņam šādas iespējas neesot.

Līga ir neizpratnē, jo iepriekš viņu kopā ar bērnu veduši dažādu taksometra kompāniju autovadītāji, un arī “Bolt” taksometra šoferis neesot aizrādījis, ka vajadzējis rezervēt īpaši aprīkotu automašīnu.

“Bolt Latvia” reģionālais vadītājs Kārlis Ķezberis akcentē, ka taksometra vadītājam bija tiesības atteikt braucienu, jo, ja klients brauc ar bērnu, lietotnē ir jārezervē atbilstošās kategorijas automašīna pasažieriem ar bērnu. Tā gan ir par vienu eiro dārgāka, bet aprīkota ar bērnam nepieciešamo sēdeklīti vai paliktni. Par ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu atbildīgs ir taksometra vadītājs.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas