Daugavpilī vīrietim došanās uz veikalu bez maskas beigusies slimnīcā

tautaruna.lv 19.oktobris 2020, 18:45
 
Pixabay
Sociālajos tīklos tiek ziņots par starpgadījumu Daugavpilī, kur kāds pircējs vēlējies lielveikalā "Depo" ieiet bez sejas maskas. Tas viss beidzies ar nopietnu saķeršanos ar veikala apsargiem.
"Šodien Daugavpils Depo Jevgenijs iegāja bez maskas. Pienāca apsardzes darbinieks pateica, lai uzliek masku, vīrs atbildēja, ka piecu minūšu laikā nopirks vajadzīgo instrumentu un aizies, pēc kā apsardzes darbinieks izsauca pa rāciju otru apsargu un paķerot viņu aiz rokām vilka uz savu apsargu telpu, tā kā durvis nav domātas trim cilvēkiem kopā, viens no apsargiem ieskrēja durvīs, par ko bija ļoti aizkaitināts un paķerot gāzes balonu sāka liet gāzi acīs un uz sejas," apgalvo situācijas aprakstītājs, kurš notāda, ka uz notikuma vieta izsaukta gan policija, gan neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāde.

Vīrietim slimnīcā esot konstatēts sejas un abu acu ķīmiskie apdegumi un zilumi no rokudzelžiem.

Lielveikals "Depo" komentāru ieraksta autoram pašlaik nav sniedzis.
Jau vēstīts, ka atbilstoši valdības lemtajam, no 14. oktobra sejas aizsargmasku valkāšana ir obligāta virknē publisko vietu. Valdības lēmums nosaka, ka mutes un deguna aizsegi ir jālieto tirdzniecības vietās - veikalos, tajā skaitā, lielveikalos, pastos, degvielas uzpildes stacijās un citās vietās, kur notiek tirdzniecība. Tāpat to lietošana ir obligāta dzelzceļa stacijās, autoostās, lidostās, kā arī kultūras vietās un reliģiskās darbības veikšanas vietās, ja tajās nenotiek pasākums, kas organizēts fiksētās, personalizētās sēdvietās.
Mutes un deguna aizsegi jālieto arī, piemēram, muzeju, izstāžu zāļu, bibliotēku, reliģisko darbības vietu apmeklētājiem, ja viņi turp ir devušies apskatīt muzeja ekspozīciju, izstādi, piedalīties dievkalpojumā vai citu analoģisku iemeslu dēļ. Tomēr, ja šajās vietās, piemēram, bibliotēkā vai reliģiskās darbības vietā tiek rīkots pasākums, kurā personas atrodas fiksētās personalizētās sēdvietās, personām mutes un deguna aizsegi nebūs jālieto.

Mutes un deguna aizsegi jālieto arī darbiniekiem, kas strādā minētajās vietās un no apmeklētājiem nav nodalīti ar fizisku barjeru.

Tāpat kā līdz šim, šī prasība lietot sejas maskas neattieksies uz bērniem līdz 13 gadu vecumam. Prasība neattiecas arī uz skolām.

Jau ziņots, ka Latvijā jau trīs nedēļas tiek novērots straujš saslimstības ar Covid-19 pieaugums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas