VIDEO: Balvos cilvēkus uz ielām biedē "spoks"; atklāj, kas notiek patiesībā

tautaruna.lv 18.oktobris 2020, 12:15
 
Ekrānuzņēmums
Uzklūpot garāmbraucošām automašīnām, biedējot gājējus un citādos veidos Balvos uzdarbojas spoks, ziņo šīs Latgales pilsētas iedzīvotāji. Patiesībā aiz ērma maskas slēpjas jaunieši, kuri savdabīgā veidā sagaida Helovīnu. Lai notvertu nebēdņus, Balvu pašvaldības policisti pilsētas ielās dežūrē pat pēc darba laika, ziņo raidījums "Bez Tabu".

“Bez Tabu” redakcijā vērsās balvēnietis, kurš pats savām acīm redzējis Balvu spoku. Viņš zina stāstīt par vairākiem gadījumiem, kad ērms, kas patiesībā ir baltā auduma gabalā ietinies cilvēks, pārbiedējis iedzīvotājus.

Iedzīvotājs atklāj, ka "spoku" redzējis pats personīgi pilsētas nomalē : " [...] visticamāk, jaunieši. Pārģērbjas, aptinas ar baltu audumu, ar baltu masku. Izgrieztas acis un deguns. Vakarā, kad ļoti tumšs, iet pa ielu un biedē cilvēkus. Es braucu mašīnā, viņš lēca uz mašīnas. Gāja pa ietvi diezgan mierīgi un tad lēca virsū. Vēl vienam cilvēkam bija izlēcis priekšā uz ceļa tā, ka sabremzējās, mašīnu sanesa, nezināja, ko darīt ar šo visu pasākumu. Pazīstama bija skrējusi, sportojusi. Skrienot ieraudzīja, ka [spoks] sēž. Viņš uz viņu paskatījās, paņēma mietu un sāka skriet pakaļ."

Ziņotājs stāsta, ka iedzīvotājus baltais ērms biedējot pilsētas nomalē, Brīvības ielā, ko sportiskām aktivitātēm iecienījuši skrējēji, nūjotāji un velosipēdisti. Viņš arī stāsta, ka zem baltā auduma slēpjoties dažādi cilvēki, jaunieši. Viņi esot redzēti, satiekoties baros Brīvības ielas tuvumā, braucot ar motorolleriem. Iedzīvotājs teic, ka redzējis kompāniju ar trim motorolleriem un kvadraciklu. Viens jaunietis tiekot ietērpts spoka tērpā, tikmēr pārējie no malas vērojot, kā viņš klīst pa ielu un biedē iedzīvotājus. Pēc nedarbu sastrādāšanas visi ņemot kājas pār pleciem, pazūdot degradētās teritorijās, kādā no daudzajām šķērsielām.

Balvu pašvaldības policijas priekšniece Rita Kravale atklāj ka šajā pilsētā strādā jau ļoti sen, bet kas šāds ir pirmoreiz. "Mēs, pašvaldības policisti, uzreiz reaģējām. Mēs esam izmainījuši patrulēšanas maršrutu. Gan darba, gan arī brīvajā laikā mēģinām atrast spoku. Mums arī gribas zināt, kas slēpjas zem šīs maskas, tāpēc strādājam!" apgalvo Kravale.

Balvu pašvaldības policijas priekšniece Kravale informē, ka kārtībsargi uzrunājuši jauniešu kompānijas ar motorolleriem, bet neviens nav atzinies nebēdnībās, kā arī nav sniedzis noderīgu informāciju.

Balvos nejauši sastapta pusaudze Līna stāsta, ka klīšana spoka tērpā naksnīgajos Balvos, iespējams, ir kāda trendīga sociālo tīklu izpausme, ko pati arī iecerējusi izveikt. Viņa gan stāsta, ka tā neparedz uzklupšanu iedzīvotājiem.

Līna raidījumam atklāj: "Tas ir sociālā tīkla “Tik Tok” trends. Es zinu, par ko ir runa. Es pati arī to gribu izdarīt. Ļoti daudz kur to dara. Iespējams, arī Balvos. No malas filmē vai bildē."

Balvu galvenā pašvaldības policijas priekšniece Kravale gan uzsver, ka iedzīvotāju biedēšana robežojas ar huligānismu, kas ir sodāms.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:12

Jaunākās diskusijas