Kas notiks ar mūziķu atbalstu Bruknas akcijai "Uzcel savu baznīcu"?

Baiba Puriņa 31.augusts 2020, 11:39
 

2 / 2

Vladislavs Proškins/F64

Renārs Kaupers LTV ziņu raidījumam "Panorāma" pauda: "Katra vieta jau tomēr ir cilvēki, vai ne? Un tur tas viss stāsts, par kopienu, par cilvēkiem, kam nav paveicies. Viņi ir sanākuši kopā un rada to vidi... Es gribu tur būt, es gribu tur atbalstīt!"

Koncerta "Uzcel savu baznīcu!" ziedojumi tika veltīti Bruknas baznīcas sakrālā laukuma labiekārtošanai, gaismas objektiem, prožektoriem, kā arī stāvlaukumam.

Kā ziņots, biedrībā "Kalna svētību kopiena" Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) kopā ar Tiesībsarga biroja pārstāvi konstatējusi, ka bērni tikuši nodarbināti lauku darbos no desmit līdz 12 stundām dienā bez iespējas saņemt medicīnisko palīdzību un, pārkāpumu gadījumā tiekot sodīti ar pārtikas devu ierobežošanu.

Pirmā pārbaude Bruknā notika 5.augustā, kad runāts ar bērniem un konstatēti pirmie iespējamie bērnu tiesību pārkāpumi. Pēc laika veikta atkārtota nepieteikta pārbaude, kas nav devusi pārliecību, ka pārkāpumi būtu novērsti.

Ņemot vērā VBTAI iesniegumu par pārbaudēs Bruknas muižā izvietotajā Kalna svētību kopienā konstatēto, policija sākusi resorisko pārbaudi.

Pats biedrības "Kalna Svētību kopiena" vadītājs Mediņš noliedzis lielāko daļu pārkāpumu saistībā ar kuriem VBTAI ierosinājusi pārbaudes lietu. Viņš arī izpelnījies pretrunīgu novērtējumu par preses konferencē lietotajiem bērnu apzīmējumiem.

Pēc viņa paustā, kāds tētis esot izdomājis konstatētos pārkāpumus, lai atriebtos par to, ka no Bruknas tika "izmests" viņa bērns, tāpēc šis incidents ir sācies. Prāvests norādīja, ka Bruknas muižā dzīvojošajiem jāievēro ļoti stingri noteikumi un liela disciplīna, tomēr, ja viņus tas neapmierina, viņi jebkurā brīdī drīkst kopienu pamest. Tāpat viņš norādīja, ka šī esot pirmā sūdzība par Kalna svētību kopienu.

Viņš apgalvoja, ka neredz iemeslu sevi attaisnot, jo apsūdzības neesot nedz izmeklētas, nedz noskaidrotas, bet viņš sabiedrības acīs jau esot "baigā cūka", un to viņš pieņemot ar "lielu mīlestību".

Ņemot vērā VBTAI konstatētos iespējamos bērnu tiesību pārkāpumus Bruknas muižas biedrības "Kalna svētību kopiena" vadītāja priestera Andreja Mediņa rīcībā, sakarā ar kuriem ir ierosināta pārbaudes lieta, sabiedrībai atklāts Romas katoļu baznīcas Latvijā Bīskapu konferences oficiālais paziņojums.

Vēlāk kāds bijušais kopienas loceklis LTV raidījumam "Panorāma" pastāstījis, ka pēc mēnešiem pārcilvēciska darba un skarbas dzīves skolas viņa dzīve pašlaik rit prom no kopienas un brīva no atkarībām. Tomēr nevienam citam līdzīgā situācijā viņš dzīvi Bruknā neieteiktu.

"Es nemāku atbildēt, es par to brīnos. Jo man ir bijis neskaitāmas reizes, ka es vienkārši esmu gribējis aizbēgt un aiziet," saka Ģirts. Ģirts vēlāk norāda, ka gribējis pabeigt iesāktos darbus. Salīdzinot ar citiem, viņam esot paveicies - viņš bijis gan fiziski, gan psiholoģiski stiprs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas