Latviete brīdina tautiešus: Latvija atteica pieņemt lidmašīnu no Spānijas

Lelde Veinberga 27.augusts 2020, 18:01
 
Pixabay
"Noklusēta informāciju par AIZLIEGUMU ieceļot Latvijā ar tiešajiem lidojumiem NO "sarkanajām valstīm"," sociālajā tīklā Facebook ierakstu iesāk latviete, kurai jūlija beigās neizdevās ar dēlu atgriezties Latvijā no Spānijas pilsētas Barselonas.

"Šīs informācijas trūkuma dēļ man ar dēlu pirms nedēļas bija negatīva pieredze mēģinājumam braukt uz Latviju, lai atpūstos no daudz kritiskākas COVID-19 situācijas, ar ko jau 5 mēnešus sadzīvojam Spānijā.

Zināju par pašizolācijas prasību, ieceļojot no riska valsts, par lidojumu aizliegumiem UZ riska valstīm, bet ne pirms mēneša, ne līdz šodienai neviena vārda par AIZLIEGUMU ar tiešo lidojumu ieceļot Latvijā NO riska valstīm. Zināju, ka uz Latviju nevarējām aizbraukt ārkārtas stāvokļa laikā un prognozēju, ka pēc bērnu atgriešanās skolā, būs jārēķinās ar regulāriem vīrusa uzliesmojumiem un daudz striktākiem ierobežojumiem, līdz ar ko jūlijs/augusts bija ideālākais variants, lai brauktu uz Latviju pirms situācijas pasliktināšanās.

Kāds gan bija mūsu un pārējo pasažieru pārsteigums, kad brīdi pirms iekāpšanas lidmašīnā mums tika paziņots, ka Latvija atsakās pieņemt lidmašīnu no Spānijas un lidojums tiek atcelts. Mans dēls ar asarām acīs lūdza, lai atrisina situāciju, jo Latvija tā nedrīkstot darīt. Tomēr izrādās, ka bez ārkārtas stāvokļa pasludināšanas un informēšanas masu mēdijos Latvija tomēr ir tiesīga atteikties pieņemt Rīgas lidostā lidmašīnas ar saviem pilsoņiem no Barselonas.

Man izdevās pārliecināt manu piecgadīgo dēlu, ka labākais variants ir atgriezties Valensijā. Viņš piekrita tikai brīdi, kad apsolīju, ka šogad noteikti vēl aizbrauksim uz Latviju (lai gan šaubos, ka mēs to darīsim pirms vakcīnas pret COVID-19).

Ja dzīvojat ārpus Latvijas teritorijas, vai ja kāds no jūsu piederīgajiem atrodas ārpus Latvijas, vai arī ja joprojām neesat pārdomājuši par atvaļinājumu kādā no Eiropas Savienības valstīm, tad ņemiet vērā mūsu pieredzi un problēmas, ar ko varat saskarties COVID-19 krīzes laikā, un laicīgi samainiet biļetes un meklējiet apvedceļus, lai varētu atgriezties Latvijā, un brauciens nepārvērstos par murgu," aicina Zane.

"Par faktiem attiecībā uz konkrēto lidojumu esmu informējusi Ārlietu ministriju un vairākus Latvijas medijus. Pie tam, ja manā rīcībā būtu informācija (no jebkāda avota), ka pastāv risks nepieņemt lidojumus no “sarkanajām valstīm”, tad braucienu mēs būtu atcēluši. Šādas informācijas vienkārši nekur nav.
Nepārprotiet - raksta mērķis ir tikai un vienīgi informēt," kādam komentētājam atbild sieviete.

Kā portālam tautaruna.lv norādīja lidostas "Rīga" Komunikācijas vienības vadītāja Laura Kulakova, nav skaidrs, kad īsti lidojums bija plānots, taču jebkurā gadījumā šāda kārtība nav nekas jauns un ir spēkā jau kopš ārkārtējās situācijas atcelšanas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas