Negodīgi! Noklusē, ka brīvdienās un svētku dienās liks strādāt, bet par to nemaksās

tautaruna.lv 12.augusts 2020, 11:21
 
Lasītāja foto
Jūlija beigās kā bezdarbnieki Nodarbinatības valsts aģentūrā bija reģistrējušies gandrīz 78 000 Latvijas iedzīvotāji. Daļa darbu atrod gana operatīvi, bet citiem nesokas tik viegli. Tāpēc nereti cilvēks ir priecīgs par jebkuru darba iespēju, kas ļauj kaut nedaudz piepelnīties.

Taču gadās, ka solītās naudas vietā "čiks" un vilšanās vien sanāk. Portāls saņēma kāda lasītāja epastu, kurā viņš vēlas pabrīdināt citus par divām darbonēm, kas lūdz viņas aizvietot svētku dienās un brīvdienās, bet kad par darbu jānorēķinās, neziņā rausta plecus. Lasītājs vēlas brīdināt par krāpšanu Stopiņu novadā, Ulbrokā. Adresē, kur atrodas iebraukšanas postenis ar paceļamu barjeru, strādā Nataša un Olga (vārdi mainīti). "Viņas postenī strādā pastāvīgi, un laiku pa laikam meklē cilvēkus maiņu darbam. Līgums tiek parakstīts ar nosacījumu, ka būs jāstrādā darba dienās, bet tiek noklusēts, ka par darbu brīvdienās un svētku dienās nekas netiek maksāts.

Sievietes sagaida, kad tuvojas svētki, un lūdz, lai viņas aizvieto svētku dienās. Viņām par tām dienām tiek maksāts, bet cilvēkam, kuru viņas aicina pastrādāt brīvdienās un svētku dienās, netiek maksāts.

Kad aizvietotājs jautā par samaksu, sievietes sūta pie grāmatvedes, bet grāmatvede pamatoti paskaidro, ka par darbu brīvdienās un svētkos cilvēkam nekas nepienākas.

Pēc kāda laika viņas atrod citu cilvēku un turpina šo pašu shēmu. Gribētos, lai Stopiņu novads pievērš uzmanību situācijai."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas