Covid-19: sieviete sašutusi par vilciena pasažieru attieksmi

Viktorija Gabrjuna 15.augusts 2020, 11:47
 
Romāns Kokšarovs/F64
Kāda sieviete vērsusies "Sūdzību dēlī" (raidījums "Bez Tabu"), neslēpjot pārsteigumu par to, kā cilvēki sabiedriskajā transportā "sargā sevi" no iespējas inficēties ar jauno koronavīrusu.
Sieviete raksta, ka vilcienā pasažeru bija tik daudz, ka bija grūtības ievērot 2 metru distanci.

"Esmu pārsteigta par mūsu izsargāšanos no baisā Covid-19. Biju nodomājusi braukt pie paziņas uz Saulkrastiem. Biju izvēles priekšā - autobuss vai vilciens. Ilgi nedomāju un izlēmu par labu vilcienam, jo būs ērtāka sēdēšana un, protams, divi metri. Iekāpjot Rīgas stacijā, cilvēku maz, bet, sākot ar Brasas staciju, pavērās baiss skats. Katrā stacijā sakāpa tik daudz pasažieru, ka beigās bijām kā siļķes mucā. No sākuma mēģināju ievērot distanci, bet biļešu pārdevēja atļāvās pateikt, lai atļauju citiem sēdēt, smieklīgākais, ka skaļruņos visu laiku atgādināja par distances ievērošanu!" situāciju apsraksta sieviete.

Tikmēr komentāros tiek pausta negatīva nostāja attiecībā uz aizsardzības pasākumiem pret Covid-19 izplatību. Cilvēki raksta, ka apnicis ticēt visādām muļķībām par vīrusu un Latvijā vairs sen netiek ievēroti drošības pasākumi.

Tikmēr, kā nesen tika ziņots, līdz ar Covid-19 pandēmijas ierobežojumiem pasažieru pārvadājumi ar vilcieniem Covid-19 pandēmijas laikā samazinājušies par 40-50%, salīdzinot ar attiecīgo laika posmu iepriekšējā gadā.

Kā stāstīja "Pasažieru vilciena" vadītājs Rodžers Jānis Grigulis, pozitīvā tendence ir tas, ka cilvēki atsāk patērēt sabiedrisko transportu, taču negatīvā tendence - cilvēki sabiedriskajos transportos nevelk sejas maskas.

Runājot par drošību vīrusa izplatības laikā, Covid-19 pandēmija "Pasažieru vilcienu" motivējusi pārskatīt vilciena biļešu kasu un kasieru skaitu, lai mazinātu klātienes kontaktu. Viņš sacīja, ka ārkārtējās situācijas laikā elektronisko biļešu pieprasījums ir pieaudzis četras reizes, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Nākamais solis būs vilcienu biļešu automāti.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas