VIDEO: Lucavsalā glābēji laikus pamana slīkstošu 9 gadus vecu meiteni

tautaruna.lv, LETA 21.jūlijs 2020, 18:31
 
Ekrānuzņēmums
18.jūlijā pulksten 13.15 Lucavsalas glābēji pamanīja kādu aptuveni deviņus gadus vecu meiteni, kura slīka. Glābējs nekavējoties metās ūdenī un meiteni no tā izvilka. Pie bērna piesteidzās vecāki, kas izrādījās Vjetnamas pilsoņi.

Lai pārbaudītu meitenes veselības stāvokli, izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri vecākiem ieteica meiteni nogādāt bērnu slimnīcā un veikt papildu pārbaudes. Meitenes tēvs nolēma, ka dienas laikā meitu novēros un ja paradīsies, kādi elpošanas apgrūtinājumi tūdaļ vērsīsies slimnīcā. Likumsargi ar vecākiem pārrunāja nepieciešamību bērnus rūpīgāk uzraudzīt.

Aizvadītajās dienās Rīgas pludmalēs pilsētas Pašvaldības policijas glābēji izglābuši vairākus slīkstošus un atraduši pazudušus bērnus, aģentūru LETA informēja policijas pārstāve Lāsma Greidāne.

Pulksten 14.48 glābšanas stacijas “Vecāķi” darbinieki saņēma zvanu no kādas sievietes, kura ārpus oficiālās peldvietas pamanījusi aptuveni četrus gadus vecu bērnu bez pieaugušo klātbūtnes. Glābēji, dodoties uz ziņotājas norādīto vietu, sastapta kādu citu sievieti, kura pastāstīja, ka viņai pazudis bērns. Sievietes atvase atbilda iepriekš saņemtā zvana sniegtajam aprakstam par nesen atrasto bērnu. Sieviete nogādāta uz notikuma vietu, kur viņa atpazina savu atvasi. Ar māti tika pārrunāti drošības jautājumi atpūtai pie ūdens.

Pulksten 19.55 Rumbulas peldvietā Rīgas glābēji pamanīja kādu aptuveni 12 gadus vecu zēnu, kurš slīka. Bērns nekavējoties izvilkts no ūdens un nogādāts krastā, kur uzmanīts līdz notikuma vietā ieradās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki. Mediķi, apskatot bērnu, nolēma viņu nogādāt slimnīcā.

19. jūnijā pulksten 13.47 pie Vakarbuļļu glābšanas stacijas darbiniekiem vērsās kāda sieviete, kurai esot pazudis astoņus gadus vecs dēls. Nekavējoties ar operatīvo kvadriciklu sākta bērna meklēšana. Bērns tika atrasts pie glābšanas stacijas “Daugavgrīva”. Puika nodots mātei. Arī šajā gadījumā ar māti pārrunāti drošības jautājumi.

Savukārt, 20.jūlijā, pulksten 13.10 glābšanas stacijas “Vecāķi” darbinieki pamanīja jūrā iepūstu matraci ar trīs pusaudžiem, kuri paši saviem spēkiem vairs nespēja nokļūt krastā. Glābēji ar operatīvo motorlaivu aizbrauca līdz atpūtniekiem un ar matraci nogādāja viņus krastā. 14 un 15 gadus vecajiem pusaudžiem ieteikts būt uzmanīgākiem uz ūdens un ar piepūšamajiem rīkiem neiet tik tālu jūrā.

Pulksten 13.49 pie Vakarbuļļu glābējiem piesteidzās kāda satraukta sieviete, kurai bija pazudis četrus gadus vecs bērns. Nekavējoties ar operatīvo kvadriciklu uzsākta bērna meklēšana. Sievietes atvase atrasta aptuveni 500 metru attālumā no glābšanas stacijas. Zēns nodots mātei, pēc kā pārrunāti drošības jautājumi.

Rīgas pašvaldības policija aicina pievērst pastiprinātu uzmanību savām atvasēm. Pirms došanās uz populārākajām ūdenstilpēm vēlams pārrunāt ar savu atvasi, kā pareizi rīkoties, kad bērns pazūd. Tāpat noderēs vecāku tālruņa iemācīšana un spilgtāka peldēšanas apģērba izraudzīšanās, lai pūlī būtu vieglāk savu bērnu pamanīt un sekot līdzi viņa aktivitātēm. Savukārt gados vecākajiem atpūtniekiem nevajadzētu pārvērtēt savas spējas. Tāpat jāatceras, ka alkohola lietošana un atpūta pie ūdens nav savienojamas nodarbes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:51

Jaunākās diskusijas