Iegādājoties enerģijas dzērienu veikalā Liepājā, pircējai nākas piedzīvot pazemojumu

tautaruna.lv 25.jūlijs 2020, 12:01
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Kā raksta kāda pircēja, veikalā Liepājā viņai nācās iekulties nelāgā situācijā, jo, mēģinot iegādāties enerģijas dzērienu, pārdevēja to neesot vēlējusies pārdot.
Kā raksta pircēja, nelāgā situācija sanākusi personu apliecinošu dokumentu dēļ, kuros pārdevēja neesot atpazinusi pircējas identitāti.

"Pērkot enerģijas dzērienu Grīzupes ielā 91, pārdevējas secināja, ka (eID) pieder citam cilvēkam. Uzkāpu mājās pēc pases. Abas pārdevējas secināja, ka arī pasē neder, jo tajā ir redzama trešā persona, kas neizskatās nedz pēc (eID) nedz pēc faktiskā pircēja. Neko darīt, viņu klātbūtnē iegāju EDS mājaslapā ar saviem datiem, kas ir atrodami gan pasē, gan LR izsniegtajā (eID) kartē. Tas arī īsti nelīdzēja, tad piedāvāju izsaukt uz veikalu policiju," raksta pircēja.

Tikmēr kāds komentētājs norāda, ka tā nav vienīgā reize, kad, iespējams, tiešām nevar atpazīt foto redzamo personu.

"Teikšu kā ir, modernajos dokumentos, kur lieto digitālo foto, kas uzņemta ar iestādes aparatūru, es pats sevi ar grūtībām atpazīstu," teikts kādā komentārā.

Kā vēstīts Enerģijas dzērienu aprites likumā, enerģijas dzērienus aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, un šīs personas nedrīkst tos iegādāties. Lai pārliecinātos par pircēja vecumu, mazumtirgotāja pienākums ir pieprasīt, lai pircējs uzrāda personu apliecinošu dokumentu. Pēc mazumtirgotāja vai uzraudzības un kontroles iestādes pārstāvja pieprasījuma pircēja pienākums ir apliecināt savu personu un vecumu, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:37

Jaunākās diskusijas