Auto apskatē bargi vērtē telefona statīvu un aromatizētāju pie vējstikla

tautaruna.lv 12.jūlijs 2020, 16:01
 
Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency
Autovadītāja neizpratnē par pieredzi Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskajā stacijā Valmierā: tur automašīnas vējstiklam piestiprināts statīvs un spogulī iekārti gaisa aromatizētāji novērtēti kā būtiski trūkumi. Šāds komplekts novērtēts ar vērtējumu “2”, kas nozīmē, ka ar šādu vērtējumu tehnisko apskati iziet nevar, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Autovadītāja Ieva norāda, ka nekad iepriekš par ko šādu tehniskajā apskatē transportlīdzeklis nav izbrāķēts un uzskata šo par absurdu aizrādījumu.

"Līdz šai apskatei tas viss mašīnā arī bija, nekad nekas nav aizrādīts. Braucot telefonu neturu rokā, turu to speciālā turētājā, bet par to dabūju divnieku. Uz telefona turētāja iepakojuma arī rakstīts, ka paredzēts, ka var piestiprināt vējstiklam vai uz paneļa. Arī gaisa atsvaidzinātājus taču karina spogulī," raidījumam neizpratni skaidro Ieva.

Ievu arī mulsina konstatētā trūkuma apraksts izsniegtajā tehniskās apskates dokumentā: “Redzamības traucēkļi vējstikla laukumā, ko var notīrīt stikla tīrītāji.”

"Mēs transportlīdzekli redzam vienreiz gadā. Mēs aicinām automašīnas lietot tā, lai tas būtu droši. Ne vien dodoties uz tehnisko apskati, bet arī ikdienā. Ja redzamības zonā ir gan telefona turētājs, gan iespaidīga izmēra gaisa atsvaidzinātāji, tas ietekmē satiksmes drošību. Ar visu šo autovadītājs ceļu satiksmē nav uz 100 procentiem. Redzamībai traucē tas viss," situāciju skaidro CSDD pārstāve Ieva Bērziņa.

Drošas braukšanas skolas (DBS) eksperts Jānis Vanks arī uzskata, kā šāda priekšmetu buķete tieši šādā novietojumā traucē redzamībai satiksmē.

Likumsargi, apturot automašīnas uz ceļa, gan nepievērš uzmanību, vai un kas izvietots vējstikla zonā, stāsta Valsts policijas (VP) Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšnieka vietnieks Andris Locs.

Jāatzīmē gan, ka Ievas spēkratam tehniskajā apskatē konstatēja arī citus būtiskus trūkumus, kurus novērtēja ar vērtējumu “2” un kuru dēļ nevarēja sekmīgi iziet tehnisko apskati. CSDD pārstāve Ieva Bērziņa norāda, ka, ja autosalonā izvietotie redzamības traucēkļi būtu vienīgie trūkumi, visticamāk, apskates stacijas darbinieks būtu izteicis vien mutvārdu aizrādījumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:40

Jaunākās diskusijas