Čiekurkalna iedzīvotājus nokaitina kaimiņš

tautaruna.lv 13.jūlijs 2020, 7:00
 
Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu
Čiekurkalna 3. šķērslīnija vienmēr bijusi klusa, mierīga ieliņa. Līdz šā gada jūnijam, kad apkārtnes iedzīvotāju mieru sācis traucēt briesmīgs troksnis, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Čiekurkalna iedzīvotājs Raimonds stāsta, ka troksnis nākot no blakus mājas garāžām. Tur jau vairākus gadus rosoties kāds uzņēmējs, kurš ielas 11. nama pagalmu pārvērtis par īstu sadzīves tehnikas kapsētu.

Lai gan dienā, kad raidījums devies uz notikuma vietu, trokšņi no blakus garāžām nav dzirdami, dodamies ciemos, cerībā sastapt miera traucētājus. Iekšpagalmā paveras īsta metāllūžņu kaudze - nolietoti ledusskapji, veļas mašīnas, gāzes un elektriskās plītis, televizori un daudz kas cits. Starp tiem aktīvi rosās uzņēmējs Gatis. Viņš paskaidro, ka tik tiešām troksnis bijis. Pusgada laikā savākusies pamatīga krava ar čugunu, ko vajadzējis iekrāmēt konteineros. Gata tēvs papildina, ka skaņu radījusi tieši čuguna vannu sišana konteinerā. Līgums par garāžu īri Čiekurkalnā esot spēkā līdz 2022. gadam, tāpēc pagaidām uzņēmējs savu darbības vietu mainīt netaisoties.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis skaidro: “Trokšņošana kā tāda nekā īsti regulēta pašlaik nav. Taču jebkurā gadījumā šajā situācijā ir uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība par iespējamu sīko huligānismu, un pašlaik tiek vērtēti visi šie te notikumu apstākļi, lai pārbaudītu, vai tur ir sīkā huligānisma pazīmes vai nav.”

VVD pārstāvis Kalvis Avotiņš skaidro, ka nolietotā elektrotehnika ir videi kaitīgas preces un šāda veida atkritumu apsaimniekošanai esot speciālas prasības, kuras konkrētajam operatoram jāizpilda. Atļauja nevarot tikt izsniegta darbībai visās teritorijās, bet gan speciāli pielāgotās, piemēram, ar cieto segumu, lai elektrotehnika atrastos zem jumta. Tā nedrīkstot tikt apsaimniekota, uzglabāta nepiemērotos apstākļos.

Valsts vides dienests plāno jau tuvākajā laikā veikt pārbaudi, lai pārliecinātos, vai uzņēmējdarbība Čiekurkalna 11. nama pagalmā nerada draudus apkārtējai videi. Taču Gatis vēlas vienoties ar kaimiņiem un turpmāk sadzīvot draudzīgi, tāpēc sola ar troksni nenomocīt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:31

Jaunākās diskusijas