Cilvēks ratiņkrēslā iesprūst Liepājas slimnīcas durvīs

tautaruna.lv 8.jūlijs 2020, 11:02
 
Kristīne Madjare/ F64 Photo Agency
Ne reizi vien vēstīts par gadījumiem, kad cilvēki ar īpašām vajadzībām neslēpj sašutumu par to, cik viņiem citu neizdarības dēļ reizēm nākas nonākt sarežģītās situācijās. Arī šoreiz kāds vīrietis ratiņkrēslā norādījis, ka viņa pacietības mērs bijis pilns tad, kad braucot uz nepieciešamo procedūru, viņš iesprūda Liepājas Reģionālās slimnīcas automātiskajās durvīs.
Kā norādīts žurnālistes Agneses Kuplēnas rakstā izdevumā "Kurzemes vārds", tad Māris, kurš pēc traumas pārvietojas ratiņkrēslā, vārda vistiešākajā nozīmē iesprūdis durvīs. "Man uz nozīmēto procedūru bija jāierodas traumpunktā. Virs durvīm ir fotosensors, kas no attāluma uztver kustību, un durvis atveras. Kad biju sasniedzis durvis, tās pēkšņi aizvērās, mani ieverot iekšā.” Māris notikušo skaidro ar to, ka fotosensors ir novietots tādā rakursā, no kura pie durvīm esošos nevar pamanīt, ja tie nav attiecīgā augstumā. “Tas sensors būtu jānovieto tā, lai varētu uztvert zemāku objektu. Cilvēks ratiņkrēslā nav tik liels kā cilvēks stāvot. Tur arī visa problēma.” Vīrietis stāsta, ka ilgi mocījies, līdz ticis ārā no nelāgās situācijas.

“Man ir lauzta mugura, kāja un vēl roka nedarbojas. Tas nebija viegli. Savainoto kāju satraumēju vēl vairāk,” savas pretenzijas izsaka liepājnieks. Kad vīrietis beidzot iekļuvis slimnīcas gaitenī, pamanījis, ka līdzīgā situācijā nonācis vēl kāds kungs. “Viņam gan līdzi bija pavadone, laikam sieviņa, bet abi bija stipri gados un viņa kundzīte pati bija ar nūju. Kad onkulītis iesprūda durvīs, viņa kundze ar nūju mēģināja tās durvis atbīdīt… Tas viss jau notika īsā laika sprīdī," laikrakstam "Kurzemes vārds" notikušo stāsta Māris.

Slimnīcas valdes loceklis Andris Vistiņš laikrakstam “Kurzemes Vārds” apgalvo, ka līdz šim līdzīgas sūdzības nav saņemtas, bet apsolīja situāciju labot. Viņš arī skaidro, ka šīs durvis ir jau kopš 2012. gada un ir uzstādītas saskaņā ar normatīviem.

Avots: Laikraksts "Kurzemes vārds"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:12

Jaunākās diskusijas