"101. reizē tu nonāc slimnīcā"; māte dalās ar biedējošu pieredzi

Baiba Puriņa 27.jūnijs 2020, 13:43
 
pexels.com
Bērnu drošība vasarā ir aktuāls jautājums un ietver arī ķiveres lietošanu, braucot ar riteni. Kāda māte sociālajā vietnē Facebook dalījusies ar rūgtu pieredzi, stāstot par dēla negadījumu.
Sieviete neslēpj, ka viņai joprojām ir grūti aizmirst notikušo, taču viņa nolēmusi veikt ierakstu, lai brīdinātu arī citus vecākus un šādi paglābtu " kādu mammu un tēti no sirmiem matiem", bet bērnus "labākajā gadījumā no sabojātas vasaras".

Trīs bērnu āte atklāj, ka saņēmusi satraucošu zvanu no vīra par dēlu, kurš savainojosies krītot no riteņa. "Un tad pienāk diena, kad Tavs bērns ir daļa no šīs statistikas... Stāsts pavisam vienkāršs, lai pierunātu mazo spītnieku kaut ko darīt, bieži mēs vecāki kaut kur piekāpjamies, nu mīļā miera labad, tā teikt. “Ķiverē karsti, man traucē, es negribu”, mūžīgā čīkstēšana, kas komplektā ar pusgulētām naktīm griež ausīs un sit pa bungādiņām un Tu kā vecāks salūzti šī spiediena priekšā, jo nu labi, lai jau. Un, kas tad slikts var manam eņģelītim notikt. Bet notikt var.. un pat ja iepriekšējās 100x tieši tajā vietā viss bija lieliski, 101. reizē, var būt apstākļu sakritība, kuras rezultātā Tu nonāc slimnīcā, un vienīgais ko vari ir šaustīt sevi par to, ka piekāpies, par to, ka Tu kā pieaugušais ļāvi bērnam pieņemt tik svarīgu lēmumu, kas skar viņa drošību. Dusmoties un būt izmisis, jo gaidi ārstus un nezini kas tālāk sekos," atklāta ir sieviete.

"Paldies Dievam, mūsu gadījumā tā ir tikai sabojāta vasara, lai gan traumas ir smagas un nopietnas. Un tagad nākas visu laiku jaunskungam atgādināt - nelec, neskrien, nekāp, lēnām! Un to visu katru dienu un ļoooooti daudzas reizes.. taču, kas būtu, ja būtu kas vairāk!? Es par to pat negribu domāt! Taču tagad skatoties ikviena mana drauga/paziņas bildes, video, insta storijus, kur kāds mazais ar kaut ko brauc un dara to bez ķiveres, mana sirds sitas straujāk... pat ja tas ir tikai ierastais ceļš līdz veikalam, kuru ar savu dipdap vai skrejriteni mērojat jau nto reizi. Ķivere ir atslēga Tavam sirdsmieram un bērna veselībai!" pauž sieviete.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Jau vēstīts, ka Valsts policija ir sagatavojusi drošības līgumu - vienošanās paraugu starp vecākiem un bērniem, tādējādi aicinot vecākus bērniem atgādināt par drošību vasarā, pārrunājot dažādus ar bērnu drošību saistītus jautājums. Viens no punktiem nosaka, ja bērns brauc ar velosipēdu, jāatceras, ka galvā obligāti jābūt aizsprādzētai aizsargķiverei. Nevajag steigties! Tāpat arī jāpārliecinās, vai velosipēdam ir gaismas atstarotāji un bremzes ir darba kārtībā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas