VIDEO: kāpēc pie mājas Purvciemā ieradās 6 ugunsdzēsēju mašīnas?

Viktorija Gabrjuna 2.jūnijs 2020, 12:08
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Pirmdienas rītā ne vienu vien Purvciema iedzīvotāju izbrīnījusi neredzētā rosība pie kāda divpadsmit stāvu nama Ilūkstes ielā – ap pulksten desmitiem tur ieradušās sešas ugunsdzēsēju automašīnas, mediķi un vairākas policijas brigādes, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Vismaz no pirmā acu skata gan nebija īsti skaidrs, kas tad šeit atgadījies, jo nav bijuši redzami ne dūmi, ne uguns, ne kāds, kuram vajadzētu palīdzību.

Taču, kā atklāj ugunsdzēsēji, šāda rīcība sekojusi kaimiņu ziņai par to, ka vienā no devītā stāva dzīvokļiem nostrādājis dūmu detektors.

Tā kā namam ir vairāk nekā desmit stāvu, tas automātiski nozīmējis, ka izsaukums bija uzskatāms par paaugstinātas bīstamības. Lai arī šoreiz no malas izskatījies, ka nekas jau nav noticis, - kā izrādās, vīri izglābuši divas dzīvības.

“Ierodoties notikuma vietā, konstatēts sadūmojums un vizuāli nekas nebija redzams, bet šis dūmu detektors dzīvoklī strādāja. Ar auto kāpņu palīdzību pārbaudot no ārpuses, konstatēja, ka uz plīts ir atstāts ēdiens, kurš tad ir izveidojis diezgan lielu sadūmojumu šajā dzīvoklī, un kāpņutelpā nostrādājis bija dūmu detektors. Iekļūstot dzīvoklī, tur cilvēku nebija, bija mājdzīvnieki - suns un kaķis -, kuri bija šoka stāvoklī, bet, izvēdinot telpas un ugunsdzēsējiem viņus samīļojot, situācija veiksmīgi beidzās,” stāsta VUGD 3.daļas komandieris Krišjānis Mincenbergs.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:47

Jaunākās diskusijas