Latviete par pieredzēto ASV: Mana mīļākā pilsēta tiek iznīcināta

Lelde Veinberga 1.jūnijs 2020, 19:49
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Latviešu dejotāja un horeogrāfe Ieva Biteniece ASV piedalījusies vienā no protestu akcijām, kas organizēta saistībā ar aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi.

Dejotāja piedalījusies protesta akcijā, kas notikusi Santamonikā netālu no Ievas dzīvesvietas.

Ekrānuzņēmums no Instagram

Kā Instagram "stāstiņos" norāda dejotāja, viņa intereses pēc aizgāja vērot protestos un paust atbalstu rasisma izbeigšanā. Protestā piedalījušies pāri simti cilvēku un tas notika miermīlīgi.

Dejotāja norāda, ka nekad nav piedalījusies protestā, jo viņa ir "balta, priviliģēta, blonda meitene no Eiropas", bet šajos pasākumos viņa uzskata, ka sabiedrībai jāiestājas par tiem, kuri nejūtas droši.

Ekrānuzņēmums no Instagram

Taču drīz vien miermīlīgie protesti pārauguši nekārtībās. Kā norāda Ieva, cilvēki, kuri demolē un zog nav protestētāji, bet gan noziedznieki, kuri izmanto situāciju.

Svētdienas vakarā jaunā sieviete norādīja, ka turpinājās pilsētas demolēšana un to viņa dzird no savas dzīvesvietas.

Ekrānuzņēmums no Instagram

Jau ziņots, Mineapolē piektdien tika aizturēts policists Dereks Šovens, kurš apsūdzēts par aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi.

Šovens bija redzams sabiedrības sašutumu izraisījušajā video, vismaz piecas minūtes turot celi uz aizturētā Floida kakla. Protesti sākās pēc tam, kad sociālajos medijos parādījās video ar Floida aizturēšanas gaitu.

46 gadus vecais Floids pirmdien Mineapolē tikai aizturēts, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu.

Video redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zemē un saka, ka nevar paelpot. Viens no policistiem tur celi uz Floida kakla. Notikuma vietā redzami arī citi policisti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas