Pļavnieku iedzīvotāji sašutuši par notiekošo mikrorajonā

Viktorija Gabrjuna 29.maijs 2020, 12:12
 
Ekrānšāviņš no video
Rudens ielas iedzīvotāji Pļavniekos ir nobažījušies, ka drīzumā viņu mikrorajonā varētu izveidoties otri Getliņi, ja kaut kas netiks darīts ar nelegāli izmestajiem atkritumiem, vēstija raidījums "Bez Tabu".
Pie daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji met gan nolietotu sadzīves tehniku, gan būvmateriālus, gan dažādus priekšmetus.

"Drīz te žurkas būs atpakaļ. Mums jau bija pagrabos. Tagad atkal sāks skraidīt tās žurkas. Jau vairāk nekā divus mēnešus te pie mums ir tā šmuce. Ved to no visām mājām. No privātmājām ved. Kad viņiem aizrādām, atbild gandrīz vai lamājoties, kas jums par daļu?! Reiz, kad es sāku aizrādīt, viņi mani pat rupji pasūtīja tālāk. Nepatīkami. Viņi atbild, ka namu pārvalde ļauj te novietot atkritumus. Es biju šokā. Namu pārvaldei vajadzētu uzrakstīt, ka te nav atkritumu izgāztuve, bet dzīvojamā māja, ka te nedrīkst novietot atkritumus!" pauda vietējā iedzīvotāja Uļjana.

Par nelegālo izgāztuvi pie mājas vietējais iedzīvotājs Genādijs ziņojis arī “Rīgas namu pārvaldniekam”, taču atkritumu kalns neesot kļuvis mazāks ne par mata tiesu. Uzskata, ka dzīvojam zaļā, tīrā valstī, bet šmuce pie nama nudien apkārtni neizdaiļo.

Izlasot uz nama sienas “Rīgas namu pārvaldnieka” izvietoto paziņojumu, daudziem vietējiem iedzīvotājiem gan radies priekšstats, ka lielgabarīta atkritumus tur novietot drīkst, jo esot pat norāde, ka tos izvedot divreiz mēnesī un atkritumus jānovieto vakarā pirms izvešanas.

“Rīgas namu pārvaldnieka” pārstāvis Krists Leiškalns gan skaidro, ka radies pārpratums un maldinošo paziņojumu nekavējoties nomainīšot pret citu, kas nepārprotami liecinās, ka atkritumus aiz mājas novietot nedrīkst.

Vietā, kur veidojas izgāztuve, iepriekš bijuši atkritumu konteineri, iespējams, iedzīvotāji ieraduma pēc tos tur turpinot krāmēt.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas