Poliklīnas darbiniece sašutusi par dažu iedzīvotāju rīcību

tautaruna.lv 25.maijs 2020, 13:58
 
Postimees Grupp/Scanpix Baltics/SCANPIX/LETA
Ņemot vērā ārkārtējās situācijas laikā noteiktos ierobežojumus, iedzīvotājiem jārēķinās ar konkrētām prasībām, kas tagad, piemēram, jāizpilda dodoties uz ārstniecības iestādēm. Tiesa, ne visa ar to ir mierā, tāpēc atļaujas pat apvainot medicīnas iestāžu darbiniekus.
Vecliepājas Primārās veselības aprūpes centrā (PVAC) pārstāve Vineta Neimane portālam "liepājniekiem.lv" stāsta, ka, zvanot uz reģistratūru un pierakstoties rindā pie speciālista, reģistratūras darbinieces pacientiem izskaidro pieņemšanas kārtību. “Vienmēr piekodinām, ka maskas jāņem līdzi pašiem savas. Vismaz kārtīgi šalle jāaptin.” V. Neimane apliecina, ka cilvēku reakcijas ir ļoti dažādas - liela daļa iedzīvotāju saprot šo lūgumu, bet ir daļa pilsoņu, kuriem šķiet absurdi pašiem ņemt līdzi savas maskas. “Jūs nevarat iedomāties, kādiem vārdiem tiek apsaukātas mūsu darbinieces! Katru dienu koridorā, pie reģistratūras vai telefona klausulē lamājas necenzētiem krievu leksikas vārdiem. Kad pasakām, ka bez maskas nevaram pieņemt, tad, protams, ar visu kliegšanu viņi tomēr aiziet līdz aptiekai un to masku iegādājas.”

Tāpat esot novērots, ka šajā laikā cilvēki atļaujas pat zagt. “Es jau nerunāju par tualetes papīru un ziepēm. Ap divpadsmitiem dienā vairs nav neviena tualetes papīra! Vienreiz poliklīnikas gaitenī pieķēru kādu vīrieti burciņā pārlejam iestādes izlikto dezinfekcijas līdzekli!” V. Neimane ir sašutusi par liepājnieku uzvedību un lūdz cilvēkus neņemt iestādes inventāru, jo poliklīnikai nepietiek līdzekļu apgādāt visu pilsētu ar higiēnas precēm.

Jau vēstīts, ka šobrīd arī vairākās ārstniecībās iestādēs citviet Latvijā cilvēki tiek lūgti izmantot sejas maskas. Tāpat sejas aizsargmaskas un deguna aizsegi jālieto sabiedriskajā transportā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:26

Jaunākās diskusijas