Medmāsa pēc sejas maskas lietošanas gūst apdegumus

Lelde Veinberga 17.maijs 2020, 11:45
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Medmāsa Olga Ovinnikova, kura strādā Karabanovas slimnīcā Krievijā, pēc sejas maskas valkāšanas guvusi briesmīgus sejas ādas apdegumus, vēsta "Mirror".
Izrādās, jaunā koronavīrusa Covid-19 pandēmijas laikā, slimnīcā sejas maskas valkā atkārtoti, tās dezinficējot ar sadzīves ķīmiju - balinātāju uz hlora bāzes

Vietējie mediji vēsta, ka mediķiem maskas jālieto atkārtoti, jo to daudzums ir ļoti ierobežots.

Medmāsa apstiprināja, ka vienreizlietojamās maskas un speciālie tērpu tiek tīrīti hlora balinātājā un nodoti atpakaļ mediķiem atkārtotai lietošanai. "Stundu pēc savas maiņas sākums es sāku sajust dedzinošu sajūtu uz savas sejas, taču noteikumi man neļāva masku darba laikā noņemt. Pēc tam, kad mana maiņa beidzās, es noņēmu to un ieraudzīju savu savainoto seju," atklāj medmāsa, kurai bija apsārtusi un pat čūlaina ada uz vaigiem, zoda un deguna.

Olga norāda, ka informēja par notikušo slimnīcas vadību un lūdza medicīnisku palīdzību, tāču tā vietā tika nosūtīta mājās.

"Nākamajā rītā man stāvoklis pasliktinājās un es devos pie traumatologa. Viņš diagnosticēja otrās pakāpes apdegumus. Dažas stundas pēc tam man kļuva grūti elpot un mana seja sāka pietūkt. Mani vecāki nogādāja mani Maskavā un es nokļuvu apdegumu centrā," norāda Olga

Karabanovas slimnīca vadība noraida balinātāja izmantošanu masku dezinfekcijā. Tomēr veicot izmeklēšanu slimnīcā atklājās vairāki pārkāpumi, starp tiem arī pietiekamu aizsarglīdzekļu nenodrošināšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas