Pavārs Ēriks Dreibants velta skarbus vārdus valdībai

tautaruna.lv 2.maijs 2020, 12:08
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Latvijā pazīstamais pavārs Ēriks Dreibants sociālajā vietnē Facebook publiski "pasūtījis" valdību, jo viņam trīs reizes atteikts dīkstāves pabalsts.

Pavārs ierakstā velta arī rupju frāzi valdībai, citējot komponistu Mārtiņu Braunu.

"Teikšu Mārtiņa Brauna vārdiem - P***** D****, valdība, ar trīs reizes atteiktu dīkstāves pabalstu, atbalstu mazajiem uzņēmumiem...," izteikumos nesaudzīgs ir Ēriks. Tālāk ierakstā viņš gan norāda, ka viņam nav "depresija, nemirstu badā, darbojos".

"Vienkārši apriebusies ierēdņu arogance pret mazajiem uzņēmumiem...
Atteica, jo man esot ienākumi, kaut gan no marta no mana konta ir tikai izdevumi, nav neviens konta papildinājums," norāda Dreibants.

Komentāros cilvēki pauž atbalstu pavāram un novēl izturību šajā laikā.

Jau vēstīts, ka Tiesībsarga birojs apgalvo, ka joprojām ikdienu saņem daudzas uzņēmēju un darba ņēmēju sūdzības par dīkstāves pabalstu nosacījumiem. Darba ņēmēju sūdzībās tiekot norādīts par viņu "sodīšanu" par darba devēju kļūdām un pārkāpumiem, savukārt uzņēmēji pauž neizpratni par Ministru kabineta noteikumu pārmērīgo striktumu.

"Sākotnēji varētu šķist, ka ir taisnīgi dīkstāves pabalstu nepiešķirt, ja krīzes skartais darba devējs vai tā valdes loceklis iepriekšējā gadā un iesnieguma izvērtēšanas brīdī ir sodīts par darba devēja nodokļu saistībām, pārkāpumiem muitas jomā vai par darba tiesisko attiecību regulējošo normatīvo aktu pārkāpumu," paudis Jansons.

Tomēr, viņaprāt, atsevišķi dīkstāves pabalstu izmaksas ierobežojošie noteikumi būtu jāpadara elastīgāki, dodot VID tiesības vērtēt elastīgāk - vai pārkāpumi novērsti, vai uzliktie sodi samaksāti un tekošie nodokļi samaksāti, lai dotu iespēju darba ņēmējiem saņemt taisnīgu atbalstu no valsts puses, "nevis samierināties ar dīkstāves atbalsta pabalsta minimumu".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:39

Jaunākās diskusijas