Sazvērestības teorētiķi apsūdz ASV armijas darbinieci Covid-19 pandēmijas sākšanā

tautaruna.lv 28.aprīlis 2020, 16:31
 
Ekrānuzņēmums no YouTube/CNN
ASV armijas darbiniece un divu bērnu māte Matje Benasi, kļuvusi par sazvēresības teoriju piekritēju upuri. Viņa tiek vainota pie Covid-19 pandēmijas izplatīšanas, jo esot atvedusi infekciju no ASV uz Ķīnu, ziņo CNN.

Sazvērestības teorētiķi uzskata, ka jaunais koronavīruss ir radīts ASV kā bioloģiskais ierocis un uz Ķīnu to atveduši ASV militāristi. Matje Benasi 2019. gada izskaņā piedalījusies militārās sacensībās Uhaņā, kur vēlāk sākās jaunā koronavīrusa izplatība. Jānorāda, ka Benasi nav konstatēts Covid-19 un viņai nav bijuši arī tā simptomi, taču sociālajos medijos par ģimeni izplatās nepatiesas ziņas un cilvēki komentāros viņus apsūdz pandēmijas izplatīšanā.

“Notiekošais ir kā slikts sapnis, kurš pārtop murgā dienu no dienas,” CNN norādījusi Benasi. Kā norāda pāris, viņu dzīve šobrīd "apgriezta kājām gaisā", jo sazvērestības teoriju piekritēji viņus vajā ne tikai soaciālajos tīklos, no kuriem Benasi tagad izdzēsušies, bet pat dzīvē, jo kāds interneta vidē publicējis ģimenes mājas adresi.

"Youtube" apstiprinājis CNN, ka no Džordža Veba konta, kurā publicēts video un, kam ir vairāk nekā 100 000 sekotāju, izdzēsušivairākus komentārus, kuros bijusi pieminēta Benasi ģimene. Tāpat sociālās vietnes uzturētāji izdzēsuši vairākus video.

Mets Benasi gan norādījis, ka, vēršoties pie "Youtube", parasti paiet vairākas dienas, kamēr tehnoloģiju gigants reaģē. Pa šo laiku diemžēl informācija ātri izplatoties tālāk. Vīrietis sazinājies arī ar advokātu un policiju.

Matje ir civilā darbiniece ASV armijā, kur viņa strādā par apsardzes virsnieku Virdžīnijā. Mets ir atvaļināts Gaisa spēku virsnieks, kā arī civilais darbinieks Pentagonā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:08

Jaunākās diskusijas