Nepatikšanās Rīgā iekuļas iedzīvotājs, kurš vēl pirms pašizolācijas beigām dodas spēlēt basketbolu

Rita Lazda 9.aprīlis 2020, 16:49
 
Dāvis Ūlands/F64 Photo Agency
Pēdējo dienu pieredze liecina, ka daudzi joprojām fiziskas distancēšanās ierobežojumus neuztver nopietni, tā, piemēram, 8.aprīlī kārtības sargi Latgales priekšpilsētā konstatēja, ka četri iedzīvotāji ir ielīduši slēgtā mācību iestādes teritorijā, kur spēlēja strītbolu, informē Rīgas pašvaldības policija.
Pēdējo dienu pieredze liecina, ka daudzi joprojām fiziskas distancēšanās ierobežojumus neuztver nopietni, tā, piemēram, 8.aprīlī kārtības sargi Latgales priekšpilsētā konstatēja, ka četri iedzīvotāji ir ielīduši slēgtā mācību iestādes teritorijā, kur spēlēja strītbolu. Personu datus pārbaudes laikā atklājās, ka viens no atpūtniekiem nesen ar repatriācijas reisu atgriezies no Skotijas un viņam vēl nebija beidzies pašizolācijas periods, tādēļ kompānijā esošajiem piemērots 100 eiro naudas sods katram. Citos RPP konstatētajos gadījumos piemērotie sodi ir mazāki - lielākoties 10 eiro, taču likums paredz, ka augstākais soda mērs fiziskai personai var sasniegt pat 2000 eiro.

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka svētki neatceļ ierobežojumus un vīrusam brīvdienu nav. Tas nozīmē, ka svētkos ir jāpaliek mājās un nekādā gadījumā nedrīkst braukt ciemos pie radiem un draugiem. Tāpat nedrīkst aicināt radus un draugus ciemos pie sevis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:50

Jaunākās diskusijas