Covid-19 dēļ vīrietis zobārsniecības klīnikā Liepājā piedzīvo ko absurdu

Viktorija Gabrjuna 11.aprīlis 2020, 13:43
 
Kaspars Krafts/F64
Koronavīrusa pandēmija ietekmējusi mūsu visu ikdienu, tostarp arī dažādu pakalpojumu saņemšanu, tostarp vizītes pie zobārsta. Ar savu stāstu raidījumā "Bez Tabu" dalījies kāds vīrietis vārdā Aldis.

Liepājnieks Aldis marta sākumā devās pie zobārsta uz SIA ”Dentists” Republikas ielā. Savukārt septiņus gadus vecajam dēlam zoba labošanu uzsāka klīnikā ”AB Dental” Mirdzas Ķempes ielā. Iztērēti aptuveni 100 eiro.

Abas zobārstniecības prakses koronavīrusa pandēmijas dēļ Alda un viņa dēla ārstēšanu nepabeidza.


"Visi pateica, ka atsaka un neko. Ko tagad, nezinu, līdz kuram mēnesim ir jāstaigā ar zālēm zobos? Tam bērnam jebkurā brīdī var tās zāles izkrist. Ko tad man darīt? Tās ir zāles, un tās taču drūp ārā. Tā nav plomba. Ko man darīt, pilnīgi neviens pat negrib dzirdēt par to. Bāž visu laiku savu kabinetu ministrijas un viss," saka Aldis.

SPKC Galvenais speciālists zobārstnieciskās aprūpes jautājumos un arī LZA prezidents Andis Paeglītis uzsver, “ja ir sākts kāds ārstniecības process, šis process ir jāpabeidz. Tas varbūt pat attiecas uz kaut kādu zobu, kam ir kanāls ārstēts, mēs tagad ilgstoši neārstēsim, tādā gadījumā būs atkal viens akūts vai pat neatliekams gadījums. Tāpēc šie te procesi ir jāpabeidz.”

Paeglītis aicina šādās situācijās vēlreiz sazināties ar konkrētajām zobārstniecības klīnikām, lai tomēr vienotos, kā pabeigt zobu labošanu. Ja neizdodas vienoties, tad jāizvēlas kāda cita klīnika vai slimnīca, kas strādā akūtajā palīdzībā.

Neņemot vērā ārkārtējo stāvokli, vairāk nekā 100 zobārstniecības Latvijā pauda gatavību uzņemt pacientus. Viss saraksts gan pieejams tikai Latvijas Zobārstniecības asociācijas (LZA) mājaslapā. Alda un viņa dēla izvēlēto privātprakšu šajā listē nav.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:38

Jaunākās diskusijas