VIDEO: ko par karantīnu saka "Zilā krusta" klienti?

tautaruna.lv 5.aprīlis 2020, 17:39
 
Ekrānuzņēmums no video/Degpunktā
Karantīnā nonākušie ir neziņā par savu nākotni un jūtas kā cietumā. Viņiem trūkst informācijas, kas notiks tālāk, un iestādē sācis valdīt viedoklis, ka Covid-19 nav bīstams, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kristīgā bezpajumtnieku patversme Rīgā, Maskavas ielā 336, nedēļas sākumā tika nosaukta par Covid-19 perēkli, jo inficējušies daudzi iestādes klienti un vairāki darbinieki. Viņiem visiem ir aizliegts pamest teritoriju turpmākās divas nedēļas, un viņi arī necentīsies to darīt, taču par apkārt notiekošo iemītniekiem ir radikāls viedoklis. Proti, mākslīgi tiek radīts haoss, bet Covid-19 faktiski ir viegla saaukstēšanās.

“Tā kā mums neviens neslimo un visi ir pozitīvā noskaņojumā, tāpēc mums šī visa dezinformācija ir pilnīgs auts. Bet tas, ka mums tūlīt būs kūrorts ar teltīm, tas gan. Tā kā mēs esam sabiedrības nabadzīgākais slānis, ar mums var nerēķināties un taisīt mācības, it kā viņi mācētu efektīvi ar kaut ko cīnīties, bet patiesībā viņi cīnās neefektīvi,” stāsta kāds patversmes klients.

Karantīnā palikušie sūdzas, ka trūkst informācijas par to, kas notiek, un uz kvalitatīvu aprūpi neviens nemaz necer, norāda "Degpunktā".

“Cirku rāda vienkārši, visus māna. Zāles par trīsdesmit eiro atsūtīja - paracetamolu. Ārsti? Pat netaisās sūtīt te nevienu, kaut gan tika pateikts, lai atsūta. Viņi negrib nevienu šurp sūtīt. Teltī grib ievietot veselos. Mums ir trīs cilvēki, kam nebija pozitīvi rezultāti, rezultāti bija negatīvi, bet tas bija pirms trim dienām. Trīs dienas viņi pavadīja te starp slimajiem. Ko te ņemt? Kam šī visa izrādīšanās?” jautā kāds patversmes iemītnieks.

Iestādes iekšienē šobrīd arī tiek skaidrots, kā sācies Covid-19 uzliesmojums, un ir skaidrs, ka ne viens vien klients ar slimības simptomiem varētu būt palicis uz ielas.

“Pirmais saslimušais ”Zilajā krustā”, pēc maniem datiem, vispār nav apmeklējis dievkalpojumus, tas ir invalīds, kas nevarēja uz turieni aiziet. Un nākamā liecība, ko es dzirdēju, - cilvēks, kas gulēja virs viņa un apmeklēja dievkalpojumu, ir saņēmis negatīvu testa rezultātu,” stāsta karantīnā esošais patversmes klients.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:10

Jaunākās diskusijas