Covid-19: Lielbritānijā medmāsas spiestas aizturēt elpu, jo trūkst aizsarglīdzekļu

Baiba Puriņa 5.aprīlis 2020, 14:00
 
imago images/Sven Simon/Scanpix/LETA
Ārsti Lielbritānijā norāda, ka valstī būtiski trūkst aizsarglīdzekļu medicīnas darbiniekiem un, piemēram, 43% ārstu strādājot bez aizsargbrillēm, vēsta "Mirror".

Situācija esot nonākusi līdz tam, ka medmāsas Lielbritānijā esot spiestas aizturēt elpu, aprūpējot ar jauno koronavīrusu inficētos pacientus.

Ārstu asociācijas vadītājs Rinešs Parmars norādījis, ka, aptaujājot mediķus, viņš atklājis, ka daudzi no viņiem mēdz vairākkārt izmantot sejas aizsargmaskas. Viņš arī norāda, ka, diemžēl, ārsti ir spiesti rīkoties "uz savu roku".

Tāpat Parmars norāda, ka ir bažas par pašu ārstu testēšanu, jo ārsti ziņo, ka Lielbritānijas analīžu nodošanas punktos mediķus nepieņemot.

Kā vēsta ziņu aģentūra LETA, Lielbritānija, visticamāk, stingros ierobežojumus koronavīrusa izplatības apturēšanai neatcels līdz maija beigām, sestdien paziņoja valdības padomnieks.

Lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatību, Lielbritānijas valdība 23.martā izsludināja trīs nedēļas ilgu ārkārtējo stāvokli, slēdzot visu "nesvarīgo" veikalu darbu un pakalpojumu sniegšanu, kā arī aizliedzot jebkādu pulcēšanos, par kuru tiek uzskatīta arī trīs personu satikšanās.

Lielbritānijā kopējais mirušo cilvēku skaits no Covid-19 sasniedzis 3605, bet inficēto skaits tuvojas 40 000.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas