VIDEO: Spēcīgais vējš norauj un saplosa Saulaines tehnikuma jumtu

tautaruna.lv 4.aprīlis 2020, 20:29
 
Ekrānuzņēmums no video/Degpunktā
Šonedēļ Bauskas apkaimē bija jūtams spēcīgs vējš, bet vispostošākais tas izrādījās Saulaines ciematā, kur brāzmu ceļā trāpījās profesionālās vidusskolas ēka, saplosot tehnikuma jumtu. Apmetuma krišanu sadzirdēja iekštelpās sēdošie skolas darbinieki, kas sākotnēji nespēja noteikt blīkšķu cēloni, vēsta raidījums "Degpunktā".

“Tās 15-20 minūtes vējš bija ļoti spēcīgs. Ļoti liels troksnis un blīkšķis bija, nevarēja saprast, kas notiekas, tad pie loga jau ieraudzīju šo vēja postījumu,” raidījumam stāsta Kandavas tehnikuma Saulaines struktūrvienības vadītājs Nils Šaštakovičs.

Tika izsaukti ugunsdzēsēji, kas ar pacēlājiem steidza saglābt ēku un novērst citus postījumus apkārtnei. Viens no krītošā jumta gabaliem gan trāpīja izglītības iestādes automašīnai un izsita tai stiklus. Ugunsdzēsēji demontēja kopā trīssimt kvadrātmetrus apmetuma. Skola tagad aplēš zaudējumus un gaida speciālistu spriedumu.

Pirms astoņiem gadiem skolas jumts tika pilnībā rekonstruēts. Līdz šim šķita, ka būvdarbi bija paveikti kvalitatīvi, jo nekādus defektus manīt nevarēja. Vakar notikušais tagad liek domāt citādi.

Iestādes vadītājs stāsta, ka šobrīd ēka nav pasargāta no lietus un mitrums iekļūst zem sienu siltinājuma. Darbiniekiem atliek vien cerēt, ka tuvākajā laikā nesolīs nokrišņus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:45

Jaunākās diskusijas