Iedzīvotājus šokē ingvera un citronu cenas Latvijas lielveikalos

Baiba Puriņa 4.aprīlis 2020, 13:00
 
Dāvis Valbaks/F64
Kamēr pasaulē valda Covid-19 krīze un Latvijā izsludināta ārkārtējā situācija, iedzīvotāji lielveikalā novērojuši, ka ievērojami pieaugušas cenas ingveram un citronam.

Sociālās vietnes Facebook profilā "Slepenais pircējs" iedzīvotāji dalījušies ar novērojumiem Latvijas lielveikalos par augļu un dārzeņu cenām.

"Mums ziņo, ka ingvera cena jau pacēlusies līdz 9 euro kilogramā. Paši redzam, ka citroni maksā jau 3 eiro kilogramā," ziņo ieraksta autori.

Komentāros cilvēki norāda, ka novērojuši līdzīgu ainu arī citviet. "O, citroni pa lēto. Mums Saldū veikals "Kaiva" tirgo pa 3.60 eiro kilogramā un tie paši no pērnā veduma un ir sažuvuši," raksta viens no daudzajiem komentētājiem. "Valmierā "Mego" ingvers dažas dienas atpakaļ maksāja 6.99 eiro kilogramā. Citroni dažos veikalos nebija pieejami," ziņo cita komentētāja. Tikmēr citi komentētāji informē, ka citur, piemēram, Jelgavas lielveikalos, cenas nav būtiski mainījušās.

Kā jau vēstīts Neatkarīgās žurnālistes Ilzes Šteinfeldes materiālā "Pārtikas cenas varētu samazināties" , pretēji bažām par iespējamo pārtikas produktu cenu sadārdzinājumu Covid-19 pandēmijas dēļ, Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra vadītāja Ingūna Gulbe prognozē, ka pārtikas cenas varētu pat samazināties. Iedzīvotāju pirktspējas krituma dēļ lielāks pieprasījums nākotnē varētu būt pēc lētākajiem piena produktu izstrādājumiem, tas ir, tādiem, kas ir ražoti no augu taukiem.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka Krīzes vadības padome uzdevusi ministrijām veikt cenu monitoringu, lai Latvijā uz krīzes rēķina negodīgi piegādātāji vai tirgotāji mākslīgi nepaaugstinātu cenas. Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dagnija Muceniece Neatkarīgajai skaidroja, ka Zemkopības ministrijā ir izveidota Krīzes vadības grupa, kurā pārstāvēti arī lauksaimniecības un pārtikas produktu ražotāji, pārstrādātāji un mazumtirgotāji. «Darba grupa pastāvīgi uzrauga izmaiņas nozarēs un ziņo vadības grupai par identificētajiem problēmjautājumiem, lai operatīvi rastu risinājumus. Ja tirgū tiktu konstatēta kādu produktu krasa cenu palielināšanās, tad arī šāda informācija tiktu ziņota krīzes vadības grupai, lai operatīvi varētu izvērtēt cenu izmaiņu cēloņus. Tāpat Zemkopības ministrijas uzdevumā LLU veic iknedēļas mazumtirdzniecības cenu monitoringu,» sacīja D. Muceniece.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas