Iedzīvotāji izsakās par vēl 3 mēnešu karantīnu: kas notiks ar Jāņiem, uzņēmumiem un cilvēkiem?

Baiba Puriņa 1.aprīlis 2020, 11:16
 
Kaspars Krafts/F64
Valdība paziņojusi, ka ārkārtējā situācija varētu tikt pagarināta uzreiz vēl trīs mēnešus, paredzot, ka koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 uzliesmojums varētu turpināties arī turpmākā mēneša laikā. Šāds paziņojums raisījis pārdomas iedzīvotāju vidū.

Kamēr vienus uztrauc uzņēmumu un darbinieku liktenis pēc ilgās dīkstāves, citi vairāk noraizējušies par tradicionālajām Līgo un Jāņu svinībām jūnijā.

"Ārkārtas situāciju domā pagarināt + 3 mēnešus.. Gribētos redzēt kā aizliegs svinēt Jāņus," sociālajā vietnē Twitter raksta Ēriks. Viņu mierina, blogeris Lauris Vanags: "Jāņos vīruss guļ. Viss ir droši."

Piemēram, advokāts Artūrs Zvejsalnieks sociālajā vietnē Twitter pauž bažas par šādu plānu: "Tie stāsti par + 3 mēnešiem gan nav labi. Normālam uzņēmumam dikstāve mēnesi izvilkt nebūs diži traki. Divi, nu ok šā tā, bet četrus mēnešus! Domāju lielai daļai pat pavisam labu un stabilu uzņēmumu būs nereāli." Viņam piekrīt arī uzņēmēji, norādot, ka pat lieliem uzņēmumiem ir grūti izdzīvot šādos apstākļos, kur nu vēl mazajiem."

"Ļoti slikts signāls no valdības puses. Faktiski, ar to daudziem tiek pateikts, ka uz krīzes pārdzīvošanu cerēt nevajag - labāk iesniegt maksātnespējas pieteikumu uzreiz, kamēr zaudējumi vēl nav tik lieli. 3 mēnešus nespēs tikt ar to draņķi galā? Paldies, " sašutumu neslēpj Rietumu Radio vadītājs Dzintars Hmieļevskis.

Tomēr ir arī tādi, kuri uzskatā, ka šāds lēmums ir adekvāts un tas ir rezultāts iedživotāju bezatbildībai. "Un vainīga ir valdība, vai ne. Nevis cilvēki, kas nejēdz ievērot disciplīnu. Es gan nezinu, vai būtu labāk noteikt ārkārtējo situāciju uz vēl mēnesi. Un tad pagarināt par vēl mēnesi. Un vēlvienu. Vai labāk uzreiz uz 3 mēnešiem," raskta iedzīvotāja.

Kā zinām, paredzot, ka koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 uzliesmojums varētu turpināties arī turpmākā mēneša laikā, nākamnedēļ valdība lems par turpmākajiem soļiem un ārkārtējās situācijas pagarināšanu uz laiku līdz trim mēnešiem, otrdien žurnālistiem pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

"Šādu pieeju atbalsta arī premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV)," sacīja ministre, "nākamnedēļ lemsim par turpmākajiem soļiem."

Ņemot vērā, ka ir tautieši, kas ir atgriezušies no valstīm, kurās inficēšanās līmenis ir augstāks, "mums ir jārēķina divreiz pa divām nedēļām, kuru laikā mēs varam sagaidīt inficēšanās uzliesmojumu", sacīja ministre.

"Likums par ārkārtas situācijām šobrīd paredz iespēju viena iemesla dēļ noteikt vienu pagarinājumu un uz trīs mēnešiem, manuprāt, tas arī būtu jādara," uzskata veselības ministre, uzsverot, ka valdībai jebkurā laikā ir tiesības pārtraukt ārkārtas situāciju, ja stāvoklis valstī uzlabojas.

Jau ziņots, ka arī Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis iepriekš aģentūrai LETA pauda viedokli, ka Covid-19 izplatīšanās dēļ līdz 14.aprīlim Latvijā izsludinātais ārkārtējais stāvoklis noteikti būs jāpagarina.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:57

Jaunākās diskusijas