Koronavīrusa slimniece Igaunijā: Pirms testa veikšanas vēl gāju uz darbu

Rita Lazda 31.marts 2020, 14:53
 
Postimees Grupp/Scanpix Baltics/SCANPIX/LETA
Helle Aropa, kura dzīvo Igaunijā un saslimusi ar koronavīrusa Covid-19 izraisītu saslimšanu pastāstījusi, ka vēl pirms nonākšanas slimnīcā un brīža, kad veikusi testu, devusies uz darbu, raksta igauņu sabiedriskais medijs ERR.
Sākotnēji viņa neesot jutusi nekādus vīrusa simptomus, viņai šķitis, ka ir vien ļoti nogurusi. "Tā kā esmu aktīva persona, uzreiz nevarēju pateikt, ka esmu saslimusi," saka Helle. "Biju darbā un bija sajūtas, ka nav enerģijas, lai kaut ko darītu. Visu laiku vēlējos sēdēt. Tā sākās mana slimošana," norāda saslimusī Igaunijas pilsone.
Slimības pīķis sasniegts brīdī, kad viņas ķermeņa temperatūra sasniegusi 39.3 grādus. "Visu laiku gribēju tikai gulēt," noteikusi Helle.
Pirms nonākšanas slimnīcā viņai veikts koronavīrusa tests. "Mani pārbaudīja, jo ikdienā esmu kontaktā ar lielu skaitu cilvēku. Viņa nenoliedz, ka vēl kādu brīdi pēc saslimšanas turpinājusi iet uz darbu. Helle pieļauj, ka vēl kāds viņas dēls, iespējams, saslimis.
Viņa pieļauj, ka viņa pati ar vīrusu saslimusi darbā kāda pircēja dēļ.
Šobrīd viņa pēc ārstēšanās slimnīcā jau ir nogādāta mājas, kur turpinās atlabšanas process.
Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Igaunijā reģistrēts jau ceturtais nāves gadījums ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, savukārt apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits palielinājies līdz 745.

Pēc Veselības departamenta sniegtajām ziņām, ar Covid 19 Austrumviru centrālajā slimnīcā Kohtla-Jervē otrdien miris 90 gadus vecs vīrietis.

Pārējie trīs nāves gadījumi tika reģistrēti pagājušajā nedēļā, visi mirušie bija vairāk nekā 80 gadu veci.

Igaunijā aizvadītās diennakts laikā inficēšanās ar koronavīrusu apstiprināta vēl 30 cilvēkiem, līdz ar to kopumā valstī vīruss diagnosticēts 745 cilvēkiem, paziņojis Veselības departaments.

No pirmdien diagnosticētajiem 30 gadījumiem visvairāk konstatēti Harju apriņķī, kas ietver galvaspilsētu Tallinu (10), kā arī Sāres apsriņķi (6).

No visiem saslimušajiem 91 ārstējās slimnīcā, tostarp 13 pacientiem tiek veikta plaušu ventilācija..

Pavisam Igaunijā veikta 12 041 analīze, lai noteiktu inficēšanos ar jauno koronavīrusu, bet pirmdien veiktas 1149 analīzes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas