Tēvs sašutis par attieksmi pret bērnu Aizkraukles slimnīcā

Viktorija Gabrjuna 18.marts 2020, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Koknesieša Gunāra meita pēc veselības pasliktināšanās nokļuva Aizkraukles slimnīcā, kur tika uzņemta dienas stacionārā. Taču tikai pēc tam tēvs atskārta, ka ārstniecības iestādē trūkst kāda ļoti būtiska pakalpojuma, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Es nesaprotu! Mēs ieliekam bērnu, ārsts arī nosūta uz slimnīcu, bet tam bērnam ēst nedod, tikai brokastis. Un es, piemēram, nevaru saprast, kāpēc,” sašutumu pauž Gunārs.

Meitiņa ar māti slimnīcā nakšņoja vairākas dienas, taču ārstniecības iestāde nodrošināja tikai brokastis. Turklāt par gultu un vienu ēdienreizi bija jāmaksā pieci eiro par katru slimnīcā pavadīto dienu.

Izpētot “Aizkraukles medicīnas centra” mājaslapu, vēl pērnā gada novembrī slimnīca paziņoja, ka maina ierasto kārtību. Un vainu par izmaiņu ieviešanu esot jāuzņemas pašiem vecākiem.

"Iepriekšējos gadus mēs bērnu ēdināšanā piedāvājām maksas pakalpojumus. Par trīs ēdienreizēm bija noteikta konkrēta summa. Bet šajā sakarā mums radās daudz problēmu. Vecāki bija neizpratnē, kāpēc ir jāmaksā. Mēs gan skaidrojām, ka šis ir tas ambulatorais pakalpojums, ko valsts neapmaksā. Ļoti daudz vecāku neuzskatīja par vajadzīgu maksāt. Mums ir diezgan liels parādnieku skaits, kas nav samaksājuši. Un arī vecāki sūdzējās dažādām kontrolējošajām iestādēm, ka mēs par šo prasām maksas pakalpojumu. Tāpēc mēs izlēmām mainīt kārtību, ņēmām piemēru no citām slimnīcām, kur ir bērnu dienas stacionāri," pauda Dzintra Krišjāne, SIA ”Aizkraukles slimnīca” valdes priekšsēdētāja.

Slimnīcas vadītāja saprot vecāku pretenzijas, taču līdzšinējā pieredze ar ēdināšanas pakalpojumu nodrošināšanu bērniem dienas stacionārā lika izvēlēties šādu variantu. Krišjāne to uzskata par pareizu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas