"Klasesbiedriem atliek tikai gaidīt un minēt"; bažas par koronavīrusa izplatību Rīgas skolā

Lelde Veinberga 11.marts 2020, 18:22
 
SIPA/SCANPIX/LETA
Sociālajos tīklos cilvēki pauž satraukumu par koronavīrusa iespējamo izplatīšanos kādā Rīgas skolā, kurā audzēkņa mātei analīzes apstiprinājušas vīrusu. Bērns atrodoties karantīnā.

"Klases vecāku čatā saņēmu ziņu, ka no skolas vakar aizvests skolēns, kura mammai apstiprināts COVID-19 (sestdien atgriezusies no IT). Skolēns ievietots karantīnā, klasesbiedriem atliek tikai gaidīt un minēt.. Tieši tik bezatbildīga rīcība veicina strauju vīrusa izplatīšanos," uzskata Renāte.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Tiek ziņots, ka skolēns ir Rīgas 49. vidusskolas audzēknis.

Jau ziņots, ka vēl diviem Latvijas iedzīvotājiem, kuri atgriezušies no slēpošanas kūrorta Itālijā, apstiprināta koronavīrusa izraisītā slimībā Covid-19, tādējādi saslimšanas gadījumu skaits sasniedzis desmit, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

SPKC sociālajā vietnē "Twitter" jau iepriekš informējis, ka kādam skolēnam nācies atstāt skolu, jo viņa ģimenes locekļiem apstiprināta Covid-19 infekcija. Bērns ir vesels un viņa veselības stāvoklis tiek novērots, norāda centrā, uzverot, ka bērns skolu pametis tiklīdz viņa ģimenes locekļiem apstiprināta infekcija. Tāpat SPKC skaidro, ka Covid-19 inkubācijas laiks ir divas līdz 14 dienas, tas nozīmē, ka pirmās divas dienas pēc kontakta, cilvēks nav infekciozs pat gadījumā, ja ir inficējies. Skolas nosaukumu centrā neatklāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:47

Jaunākās diskusijas