Plaukti tukši! Iedzīvotājus pārsteidz redzētais veikalos Rīgā

Rita Lazda 29.februāris 2020, 9:21
 
Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency
Ja vēl pirms nedēļas varējām lasīt, ka, piemēram, valstīs, kur ar koronavīrusu "Covid-19" saslimuši vairāk nekā 10 iedzīvotāji, ļaudis steidz iegādāties ikdienā nepieciešamos produktus un iztukšo veikalu plauktus, izskatās, ka daži cilvēki līdzīgi rīkojas arī Latvijā.
Žurnāla "I`MPERFECT" galvenā redaktore Inga Gorbunova piektdienas vakarā mikroblogošanas vietnē twitter publicējusi attēlu, kurā redzams, ka iedzīvotāji lielveikalā "Maxima" Grostonas ielā tukši ir plaukti, kur iepriekš atradušies rīsi, griķi un makaroni. Kāds komentētājs norādījis, ka līdzīga situācija ir arī lielveikalā "Rimi" P.Brieža ielā, kur pārdevēja norādījusi, ka konkrētos produktus cilvēki jau no rīta pērk kā traki. Arī lielveikalā "Sky" pārdevēja novērojusi, ka konkrētus produktus cilvēki pēdējo dienu laikā pērk biežāk, noprotams pēc B.Strautmanes komentāra mikroblogošanas vietnē twitter.

SIA "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule medijiem norāda, ka "Maxima Latvija" šobrīd pastiprināti seko preču pieprasījuma izmaiņām un ir palielinājusi piegādes apjomus noteiktām preču grupām, kā, piemēram, griķiem, makaroniem, ingveram, roku dezinfekcijas līdzekļiem.

"Nodrošināt visu ikdienai nepieciešamo šobrīd ir mūsu prioritāte. Sagaidām, ka visi tirgus spēlētāji situācijas risināšanā iesaistīsies godprātīgi un līdzīgi kā mēs, nodrošinās zemākās cenas tirgū. Produktu grupās, kur ir novērots lielāks pieprasījums nekā ierasts, meklējam alternatīvas un cieši sadarbojamies ar piegādātājiem," skaidro Edvīns Lakstīgala, "Maxima Latvija" iepirkumu departamenta direktors.

"Maxima Latvija" cieši sadarbojas ar atbildīgajām valsts iestādām un dienestiem, kā arī nepieciešamības gadījumā ir gatavi īstenot citas papildus aktivitātes.

Vienlaikus uzņēmuma ietvaros tiek īstenota virkne papildu preventīvas un profilaktiskas darbības, piemēram, administrācijā piegādāti un izvietoti papildus dezinfekcijas līdzekļi rokām, veikta intensīva darbinieku informēšanu par dezinfekcijas pasākumiem kā veikalā, tā darbinieku kopietošanas telpā, piemēram, kā pareizi un cik bieži nepieciešams tīrīt darba virsmas, iekārtas, koplietošanas telpas, u.c. telpas. Rūpējoties par darbinieku imunitāti, tiek nodrošināts bezmaksas ingvers, citrons un medus. Kasieriem plānots piešķirt roku dezinfekcijas gēlu, lai varētu parūpēties par tīrām rokām, strādājot arī esot kasē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:54

Jaunākās diskusijas