Neziņa un panika: Latvijas tūriste par notiekošo Tenerifes viesnīcā

Portāls nra.lv 26.februāris 2020, 12:18
 
REUTERS/SCANPIX/LETA
Valda satraukums, neziņa un trūkst informācijas par notiekošo, intervijā Latvijas Televīzijas ziņu raidījumam "Panorāma" sacīja Latvijas valstspiederīgā, kura atrodas koronavīrusa "Covid-19" dēļ izolētajā viesnīcā Tenerifē un vēlējusies palikt anonīma.

Sieviete ir septītajā grūtniecības mēnesī un atzīst - nu jau jūtas slikti no satraukuma un neziņas. Viņa ir sazinājusies ar Ārlietu ministriju, bet, kamēr nebūs analīžu rezultātu, neko tālāk darīt nav iespējams.

Sieviete "Panorāmai" atklāj: "No rīta brokastīs, viesnīcā dzīvojošie sāka staigāt ar maskām un cimdos, no sākuma padomāju - jauna tūristu grupa, kas baidās no koronavīrusa. Bet brokastis bija ļoti slikti uzklātas, personāla nebija. Un tad vietējie sāka jautāt - “Vai es neesmu tajā viesnīcā, kur ir karantīna?”."

Sieviete atzina, ka bijusi pārsteigta, uzzinot par karantīnu. "Es biju pārsteigta un gāju noskaidrot. Uzzināju, ka mūsu viesnīca puskilometra perimetrā ir norobežota un atnākt vai aiziet nevar. Es lūdzu normālu ēdienu, jo esmu stāvoklī. Ēdiena nebija, tad vēlāk atnesa aukstus makaronus, bet bez galda piederumiem. Ūdens gan ir. Mūs visus aizsūtīja uz numuriem un teica, ka nāks ārsti pārbaudīt. Ārsti atbrauca tikai tagad," skaidroja sieviete.

Viņa neslēpj, ka viesnīcā veidojas panika - visi staigā apkārt un skatās viens uz otru. "Nekādas informācijas nav. Gaidiet ārstus, un tad kaut kad viss būs skaidrs un kaut kas notiks," tā sieviete.

Jau vēstīts, ka simtiem Tenerifes viesnīcas "H10 Costa Adeje Palace Hotel" viesu ir spiesti uzkavēties savos numuriņos, kamēr viņiem tiks veiktas analīzes uz koronavīrusu pēc tam, kad atklājies, ka viesnīcā ir dzīvojis ārsts, kurš bija ieradies no Lombardijas reģiona Itālijā.

Kā norāda BBC, tagad viesi drīkst pārvietoties viesnīcas telpās, taču ēku pamest ir aizliegts.

Mediji informēja, ka viesnīcā atrodas arī Latvijas valstpiederīgā, kura pirms tam nebija vērsusies Ārlietu ministrijā pēc palīdzības. Divi citi Tenerifē esošie Latvijas tūristi aģentūrai LETA pastāstīja, ka viņiem Tenerifē ir dzīvesvieta citur, nevis izolētajā viesnīcā. Vienlaikus viņi ar sociālo tīklu palīdzību uztur saziņu ar tūristiem, kas atrodas viesnīcā "H10 Costa Adeje Palace Hotel". Pēc viesnīcā esošo tūristu teiktā, viesnīcas iemītnieki nedrīkstot atstāt viesnīcu numuriņus.

Latvijas tūristi zināja teikt, ka viesnīca "H10 Costa Adeje Palace Hotel" ir norobežota ar lentām un tajā nevienu nelaiž ne iekšā, ne ārā. Tāpat pie viesnīcas atrodoties vairākas mašīnas, tostarp, policija. Savukārt vietējie iedzīvotāji esot neziņā un paužot nepatiku, ka netiekot skaidrota situācija, turklāt vietējie iedzīvotāji esot sašutuši arī par to, ka viesnīcā tiek turēti tūristi arī pēc tam, kad inficētais iemītnieks tika hospitalizēts.

Avots: lsm.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:08

Jaunākās diskusijas