Ko šobrīd saka koronavīrusa skartajā Itālijā mītošie latvieši?

Rita Lazda 24.februāris 2020, 17:00
 
AP/SCANPIX/LETA
Lai gan katru dienu tiek ziņots par jauniem koronavīrusa "Covid-19" upuriem Ķīnā un citās Āzijas valstīs, šobrīd vismaz Eiropā lielāko satraukumu izraisīju ziņa par jauniem koronavīrusa upuriem Itālijā. Par to, kā dzīve šobrīd rit šajā Eiropas daļā pastāstījuši arī tur mītošie latvieši.
Komo pilsētā mītošais Gatis pastāstījis, ka kopš piektdienas, kad saņemta informācija par pirmajiem koronavīrusa upuriem Itālijā, ziņas par jaunākajiem notikumiem iet "nonstopā", pēc sarunas ar Itālijā mītošo latvieti raksta "skaties.lv". Arī veikalos cilvēki aktīvi iegādājoties primāri nepieciešamos produktus.

Tikmēr Milānā mītošā Sandra portālam "skaties.lv" pastāstījusi, ka zināms, ka cilvēki, kuri Itālijā miruši no koronavīrusa bijuši vecāki par 75 gadiem un ar citām hroniskām kaitēm. Viņa arī salīdzina, ka no gripas šogad Itālijā miruši krietni vairāk cilvēki.

Arī Milānā esot ieviesti preventīvie pasākumi vīrusa izplatības ierobežošanai.

Ziņu aģentūra LETA jau informēja, ka, cenšoties ierobežot vīrusa izplatību, Itālijā 11 pilsētām noteikta karantīna. Šis lēmums, kas tika pieņemts sestdien un stājas spēkā svētdien, skar vairāk nekā 50 000 cilvēku desmit pašvaldībās Lombardijā un vienā pašvaldībā Veneto reģionā.

Teritorijās, kam noteikta karantīna, nedrīkstēs iebraukt un izbraukt. Par ierobežojumu ievērošanu gādās policija un nepieciešamības gadījumā arī armija, sestdien paziņoja Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte, piebilstot, ka par noteikumu pārkāpšanu stāsies spēkā kriminālatbildība.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas