Klaiņojošs suns Talsu pusē uzklūp skolniecei; tēvs nikns uz pašvaldības policiju

Baiba Puriņa 21.februāris 2020, 17:27
 
Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu
Iedzīvotājs no Talsu novada ir sašutis par klaiņojošu suni, kurš apdraudējis viņa meitu, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Guntis raidījumam atklājis, ka suns metas virsū cilvēkiem. "Viņš jau kādas divas reizes uzmetās virsū. Un tad trešajā reizē - labi, ka kaimiņš bija ārā turpat blakus, kad viņa no rīta gāja uz skolu. Ja ne, tad viņa jau būtu sakosta. Tur bija vienos vārtos, tāpēc, ka tur sunim bija spalva uz otru pusi," atklāj satrauktais tēvs.

Baidoties par bērna dzīvību, Guntis regulāri ziņoja Talsu novada pašvaldības policijai par klaiņojošajiem suņiem. Tādu pat esot vairāki.

“Vairāk nekā mēnesi tur ir bezdarbība tai Talsu pašvaldības policijai un arī tiem suņu ķērājiem. Katru otro dienu es viņiem zvanu un nekas nenotiek. Atbrauc no rīta viena ekipāža, vakarā - otra ekipāža. Un ar to arī beidzās tā misija. Tur jau tā kā anekdote. Atbrauc tie suņu ķērāji. Viņi pieiet klāt ar tiem saviem ķeršanas instrumentiem. Un tie suņi jau aizmūk. Protams, aizmūk. Tad tie uzreiz: ”Mēs jau nevaram viņus noķert!” Es jau gribēju teikt, kas tad jums - katrs suns klēpī lēks, lai noķertu,” sašutumu neslēpj Guntis. Tēvs pārmet, ka šajā situācijā atbildīgie darbinieki neveic savus pienākumus.

Pastendes pamatskolas direktora vietniece izglītības jomā Tija Pētersone norāda, ka pēdējā laikā no skolēniem vai viņu vecākiem nav saņemtas ziņas par klaiņojošiem suņiem. Savukārt skolotājai Ingai Freimanei audzēkņi noliedza, ka ceļā uz skolu nācies sastapties ar draudīgiem suņiem.

“Pašvaldībā iedzīvotāji var vērsties - vai nu tieši, aizpildot iesniegumu vai ierodoties uz vietas, tad mēs tālāk nododam informāciju pakalpojuma sniedzējiem [suņu ķērājiem] vai arī caur pašvaldības policiju,” stāsta Talsu novada pašvaldības Komunālās nodaļas vadītājs Arvis Lagzdiņš.

Talsu novada pašvaldības policijas priekšnieks Māris Grīnvalds atklāj, ka šobrīd ir uzsāktas administratīvās lietvedības. Vienam no klaiņojošā suņa īpašniekiem arī izsniegts pārkāpuma protokols: “Otrs suns, kas ir tas vainīgais, to mēs cenšamies noskaidrot, kuram tas pieder.”

Jānorāda, ka pēc sižeta televīzijas ekrānos ar Bez Tabu sazinājās Guntis no Ģibuļu pagasta un sacīja, ka ar viņu jau esot sazinājies melnā suņa īpašnieks, gan atvainojoties par nepatīkamo starpgadījumu, gan arī solot, ka līdzīga situācija neatkārtošoties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas