Aculiecinieka foto: lidmašīnas pasažieri dīvainā veidā mēģina sevi pasargāt no koronavīrusa

Rita Lazda 20.februāris 2020, 21:30
 
Ekrānšāviņš no video
Laikā, kad mediji visā pasaulē ziņo par jaunā koronavīrusa "Covid-19" upuru skaitu, kāda aculieciniece lidojuma laikā uz Austrāliju iemūžinājusi, cik neparastā veidā kāds pāris sevis centies pasargāt no kontakta ar potenciālajiem slimniekiem.
Kā noskaidrojis medijs "The Sun", tad aculieciniece kadrus uzņēmusi brīdī, kad ar komerciālo reisu devusies uz Austrāliju. Viņa iemūžinājusi, ka netālu esošais pāris viss tērpies aizsargtērpā no plastikas, turklāt uzvilcis pat sejas masku un cimdus.

Video, kas ievietots mikroblogošanas vietnē twitter, šobrīd skatīts jau vairāk nekā 40 000 reižu.

Jau vēstīts, ka jaunā koronavīrusa "Covid-19" upuru skaits Ķīnā ir pārsniedzis 2000, pieaugot līdz 2004 pēc tam, kad pēdējo 24 stundu laikā ar šo vīrusu nomira 136 cilvēki, trešdien paziņoja Nacionālā veselības komisija.

Jaunie infekcijas gadījumi pārsvarā ir vīrusa uzliesmojuma epicentrā Hubei provincē. Ārpus šīs provinces reģistrēti tikai 56 jauni infekcijas gadījumi.

Ķīnas amatpersonu publiskotā pētījumā konstatēts, ka lielākā daļa pacientu ir saslimuši vieglā formā. Infekcijas gadījumu skaita lēnāks pieaugums tiek uzskatīts par pazīmi, ka uzliesmojums tiek kontrolēts.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins telefonsarunā ar Lielbritānijas premjerministru Borisu Džonsonu sacīja, ka Ķīna ar saviem pasākumiem vīrusa izplatīšanās ierobežošanai panāk "redzamu progresu".

Pasaules Veselības organizācija gan ir brīdinājusi, ka vēl ir par agru pateikt, vai jaunu infekcijas gadījumu skaita kritums turpināsies.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas