Lauzti koki, nogāztas ceļa zīmes - stiprā vēja postījumi Latvijā

Lelde Veinberga 17.februāris 2020, 10:42
 
Jānis Vecbrālis/F64 Photo Agency
Jau vēstīts, ka naktī uz pirmdienu Latvijā pūš brāzmaini vēji, kuri jau nesuši postījumus, liecina sociālo tīklu ieraksti un foto.

Kā ziņojām, šorīt dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedzis 12-18 metrus sekundē (m/s), daudzviet Kurzemē un Ziemeļvidzemes piekrastē - 19-23 m/s, Ventspilī - 23 m/s lidostā un 27 m/s ostā. Arī Rīgā brāzmas sasniedza pat 25 m/s.

Spēcīgās brāzmas nesušas postījumus - pārsvarā lauztus kokus. Latvijas galvaspilsētā jau no rīta vietām ielas klāja sīki zari. Savukārt Āgenskalna un Iļģuciema iedzīvotāji ziņo par lauztiem kokiem.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Savukārt Torņkalnā vējš bija nogāzis koku uz dzelzceļa sliedēm. Uz neilgu laiku tika traucēta pasažieru vilcienu kustība, kura jau ir atjaunota, vēsta aculiecinieki.

Savukārt Jelgavā cilvēki ziņo par vairākām vējā nogāztām ceļa zīmēm.

Pirmdien daudzviet Latvijā rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 19-24 metrus sekundē, brīdina sinoptiķi.

Saule mīsies ar mākoņiem, kas daudzviet atnesīs īslaicīgu lietu, iespējama arī krusa. Gaisa temperatūra būs +5..+10 grādi, vakarā gaidāmi +4..+7 grādi.

Rīgā dienvidrietumu vējš brāzmās brīžiem pastiprināsies līdz 20 metriem sekundē, uzspīdēs saule un iespējams īslaicīgs lietus. Gaisa temperatūra dienas vidū būs +8..+9 grādi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:35

Jaunākās diskusijas