Rīgas ielās atgriezies "kasieris"! Autovadītājus brīdina par fotoradaru Juglā

Rita Lazda 15.februāris 2020, 15:51
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Šonedēļ mikroblogošanas vietnē twitter Auto Asociācijas prezidents Andris Kulbergs publicējis ierakstu, kurā visai tēlaini izteicies par fotoradaru Juglā, Rīgā.
"Uzmanās autobraucēji, "kasieris" ir atgriezies stabā uz Brīvības iekas Juglas virzienā pie Neste," tā mikroblogošanas vietnē twitter raksta A.Kulbergs, kurš autovadītājiem atgadinājis par to, ka viens no fotoradariem Rīgā atsācis darbu.

Tikmēr citi komentētāji norāda, ka jāuzmanās nav, ja vien katra pats ievēro ceļu satiksmes noteikumus, turklāt nevar noliegt, ka šī esot viena no bīstamākajām vietām Rīgā.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka CSDD pārstāvis Jānis Aizpors apliecināja, ka konkrētā radara darbība tiek atjaunota, bet, ievērojot iepriekš publiski pausto praksi, viņš neprecizēja, vai radars jau patlaban fiksē pārkāpumus, vai arī reāli funkcionēt tas sāks tuvākajā laikā.

Šis ir viens no stacionāriem fotoradariem, kas fiksējis visvairāk autovadītāju pārkāpumu.

"Jebkurā gadījumā - autovadītājiem ir jāievēro atļautais braukšanas ātrums, turklāt nevienam nav noslēpums, ka par radara esamību liecina speciāla ceļa zīme," piebilda Aizpors.

Aizpors atgādināja, ka visi Latvijā izvietotie stacionārie stacionārie ir apdrošināti. Tāpat CSDD ir līgums ar apsardzes uzņēmumu par fotoradaru uzraudzību, savukārt par mērierīču bojāšanu apstākļiem izmeklēšanu veic policija.

Jau ziņots, ka pagājušā gada novembrī naktī Rīgā pie Šmerļa meža tika aizdedzināts stacionārais fotoradars. Ap radaru bija saliktas riepas.

Policijā sākts kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:27

Jaunākās diskusijas