Aicina neuzķerties uz viltus ziņām par jaunā koronavīrusa izplatību Latvijā

Lelde Veinberga 26.janvāris 2020, 16:43
 
Oksana Džadana/F64 Photo Agency
Jau informējām, ka tiek saņemtas ziņas par bīstamā jaunā koronavīrusa izplatību pasaulē. No tā jau Ķīnā miruši 56 cilvēki, bet inficēšanās gadījumi fiksēti ne tikai Āzijas valstīs, bet ārī Francijā un Kanādā. Trauksmaino situāciju izmantojuši arī viltus portāli Latvijā, ziņojot par inficēšanās gadījumiem Latvijā, taču tā ir nepatiesa informācija.

"Lūdzu neizplatīt viltus ziņas par it kā reģistrētiem koronavīrusa gadījumiem Latvijā!" sociālajā tīklā Facebook brīdina Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule, kura dalījusies ar ekrānšāviņu no kādā portāla, kas apgalvo, ka vīruss it kā konstatēts Cēsīs.

Ķīnā ar jauno koronavīrusu mirušo cilvēku skaits ir pieaudzis līdz 56, bet apstiprināto infekcijas gadījumu skaits ir sasniedzis gandrīz 2000, ziņo Ķīnas valsts mediji.

Neskatoties uz to, ka Eiropā konstatēti pirmie saslimšanas gadījumi ar jauno koronavīrusu Slimību profilakses un kontroles centrs norāda uz zemu vīrusa izplatības risku Latvijā.

Latvijā riski, protams, pastāv, taču tie joprojām ir salīdzinoši zemi. Patlaban starptautiskās veselības organizācijas nav sniegušas jaunākas rekomendācijas un papildus drošības pasākumi nav noteikti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas