Nepatikšanās iekūlies 8.klases skolēns, kurš sēdies pie stūres reibumā un bez tiesībām

tautaruna.lv 20.janvāris 2020, 13:42
 
Kaspars Krafts/F64 Photo Agency
Zemgales rajona tiesa Tukumā piespriedusi 80 stundas piespiedu darba kādam 8.klases skolēnam, kurš pieķerts pie automašīnas stūres 1,48 promiļu reibumā un bez autovadītāja apliecības, lasāms publiski pieejamajā anonimizētajā tiesas spriedumā.

Tajā norādīts, ka zēns iepriekš sodīts arī par zādzību un alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošanu sabiedriskās vietās un atrašanos sabiedriskās vietās reibuma stāvoklī.

Tāpat norādīts, ka notiesātais puisis nav motivēts mācīties un iegūt izglītību, bieži kavē skolu, bieži bezmērķīgi pavada laiku ar draugiem. Tai pat laikā norādīts, ka pēc rakstura apsūdzētais ir mierīgs, pozitīvs, spēj būt komunikabls. Secināts, ka apsūdzētais spēj rīkoties savaldīgi, bet bieži rīkojas bezatbildīgi.

Savukārt zēna māte tiesā skaidroja, ka dēla uzvedība pēc notikušā uzlabojusies, viņam ir noteikts režīms, turklāt viņš sācis apmeklēt atkarību speciālistu.

Ņemot vērā, ka notiesātais zēns savu vainu atzina, tiesa nolēma viņam piespriest 80 stundas ilgu piespiedu darbu, kā arī noteica liegumu viņam uz četriem gadiem iegūt autovadītāja tiesības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas