Cilvēki neizpratnē par vienas firmas rotaļlietu cenu atšķirībām zēniem un meitenēm

tautaruna.lv 19.janvāris 2020, 17:11
 
Ekrānuzņēmums no Facebook/Slepenais pircējs
Cilvēku neizpratni soctīklos raisījusi ievērojamā cenu atšķirība vienai un tai pašai rotaļlietai, kas domāta zēniem un meitenēm.

Sociālās vietnes Facebook konts "Slepenais pircējs" dalījies ar foto un ierakstu, kurā redzams, ka viena un tā pati rotaļlieta, kas "pielāgota" zēniem un meitenēm, katram dzimumam maksā atšķirīgi.

"Viena puišiem, otra meitenēm. Tikai meiteņu maksā 47 euro, bet puišiem 35! Meitenei jau būt ir dārgāk un 47€ ir ar mega atlaidi. BET......ko nebija izvēles, bija jāpērk! Manta lieliska. Bērns sajūsmā," ierakstā komentēts attēls.

Jau ziņots, ka Latvijas iedzīvotāji pauž sašutumu par cenu atšķirībām starp Baltijas valstīm. Kāda pircēja raksta, ka viņas ģimene lielāko daļu no ikdienas pirkumiem iegādājas Lietuvā. Līdzīga situācija bija novērota ar "Laimas" zefīru cenām. Tas pats produkts Lietuvas veikalos maksā 1,19 eiro (4,45 eiro kilogramā), taču Latvijā tā cena ir 1,53 eiro (5,75 eiro kilogramā). Zefīra ražotājs "Orkla Latvija" norādīja, ka produktu cenu plauktā vienmēr nosaka tirgotāj: "Cenas plauktā var un gandrīz vienmēr atšķiras starp dažādiem tirgotājiem, piemēram, nelieliem piemājas veikaliņiem un mazumtirdzniecības ķēdēm. Gala produkta cenu konkrētā tirgū ietekmē tirgus lielums un konkurence, kas atšķiras dažādās valstīs. [...] PVN likme pārtikai dažās Eiropas Savienības valstīs ir zemāka nekā Latvijā."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:20

Jaunākās diskusijas