Sirmgalve sašutusi par savas mājas jaunajiem saimniekiem

tautaruna.lv 11.janvāris 2020, 19:04
 
Ekrānšāviņš/Bez Tabu
Apē sirmgalve, kura praktiski zaudējusi redzi, pārdevusi savu senču māju kaimiņienei, taču jauno īpašnieku rīcība pamatīgi satraukusi kundzi, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Kundze Apē esot palikusi viena. Saprotot, ka aizvien vairāk zūd acu gaisma, viņa nolēmusi ēku pārdot savai kaimiņienei. Noslēgtais līgums paredzējis, ka ēka ar zemi tiek pārdota par četriem tūkstošiem eiro, tāpat līgumā noteikts, ka Daila ēkā drīkst dzīvot līdz mūža galam. 73 gadus vecā sirmgalve atklāj, ka sāp sirds par jauno ēkas īpašnieku attieksmi pret kundzes senču celto māju.

Pavisam drīz pēc pārdošanas jaunie īpašnieki nolēmuši veikt ēkas uzlabojumus. Vienai tās daļai uzlikts jauns jumts, taču otra ēkas daļa nolemta iznīcībai. Vecais jumts noņemts, taču vietā uzlikta plēve, kas, kārtējo reizi līstot, nenovērš ūdens ieplūšanu iekštelpās. Sirmgalve gan dzīvo mājas daļā, kurai uzlikts jaunais jumts. Viņai sāp sirds par jauno ēkas īpašnieku attieksmi pret kundzes senču celto māju.

Sirmgalve sašutumu paudusi raidījumam "Bez Tabu": "90 gadus māja nostāvēja, nesagāzās. Kara laiku nostāvēja, nesagāzās. Tagad tīšu prātu… Tā ir tīša mērcēšana. Man ir kauns. Zvana māsas mazbērniem, prasa, kāpēc tante atstāta dzīvot tādā mājā. Man pašai kauns. Visi iet pa ielu, prasa, kā es dzīvoju…"

Mājas jaunā īpašniece sarakstē raidījumam atklāj, ka ļāvusi sevi pierunāt īpašumu iegādāties. "Diemžēl ēka ir grausta stadijā, stāvbūvi var ar pirkstu drupināt, konstrukcijas izpuvušas. Vienīgais, ko varam darīt, ir nojaukt un uzcelt no jauna, kas arī tiks darīts. Tika paņemts kredīts, nojaukts jumts un konstatēts, ka reālais mājas stāvoklis, it īpaši neapdzīvotajā pusē, ir daudz sliktākā stāvoklī, kā bija redzams. Kritiskajā pusē jumtu pat nebija, uz kā uzlikt. Šo ziemu būs jāpaciešas un visi darbi iespēju robežās tiks turpināti, jo nav tā, ka mēs tur visu esam pametuši pašplūsmā."

Iepazīstoties ar Dailas kundzes situāciju un noslēgto līgumu, zvērināts advokāts norāda, ka jaunie īpašnieki drīkst rīkoties ar ēku pēc saviem ieskatiem tiktāl, lai netraucētu dzīvošanu sirmgalvei.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas