"Kāpēc esat atpakaļ?" Sieviete Saulkrastos saskaras ar ļoti nievājošu mediķu attieksmi

tautaruna.lv 12.janvāris 2020, 10:48
 
Egons Ansbergs/F64
Kāda sieviete sociālajā vietnē Facebook dalījusies ar skaudru pieredzi par mediķu attieksmi Saulkrastos.

Sieviete atklāj, ka trīs dienas mocījusies ar sāpēm līdz kādu nakti nolēmusi izsaukt mediķus. Pie sievietes ieraudšies Saulkrastu Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi, kuru attieksme sievieti pārsteigusi.

Sieviete stāsta, ka viņu apskatīt ieradušās divas medicīnas darbinieces un, kamēr viena esot bijusi profesionāla un atsaucīga, otra bijusi ļoti nelaipna. "Viņa man saka: pavirzaties tuvāk man, es taču netieku jums klāt! Es domāju, ka es nesadzirdēju labi..... Viņa vēlreiz , jau dusmīgi: pavirzaties pie manis!!! Kamēr draugs attieksmi neizturēja un pateica viņai: viņai ļoti sāp un nevar īsti pat pakustēties, kur pavirzīties?! Tad viņa - ok, kaut ko izdomāšot. Tausta, apskata, jautā visu ko šausmīgā tonī... Visu jautā 2 reizes, tā it kā es nesaprastu, lai runājot skaļāk, jo nedzirdot. Tajā brīdī jau viņa sēdēja pie galda ar muguru pret mani. Draugs atbild manā vietā, tas viņai neder, jautā man, es jau esmu nogurusi no jautājumiem. Beigās tiek pieņemts lēmums par hospitalizēšanu uz Gaiļezeru. Paziņo lai ģērbjos un nāku lejā!!!!!! Nepiedāvāja palīdzību, pat nesagaidīja kamēr saģērbjos, nogāja lejā, iekāpa mašīnā un gaidīja kamēr nāku, " ierakstā atklāj paciente.

Slimnīcā sieviete pavadījusi pāris stundas un no rīta palaista mājās, kur sākusi lietot izrakstītās antibiotikas. Taču pēcpusdienā simptomi atkal saasinājušies un sievietei sācies drudzis ar 39 grādu temperatūru. Šoreiz izsauktie mediķi esot bijuši laipni, taču slimnīcas uzņemšanā atkal nācies saskarties ar nievājošu attieksmi, kur viņai jautāts, kāpēc sieviete atgriezusies slimnīcā.

" [...] kāpēc esat atpakaļ? Kāpēc ātrie atveda? Izstāstu, ka palika sliktāk, temperatūra 39.2°, sāns sāp šausmīgi. Viņa man saka - es jums teicu, ka antibiotiskas jālieto 3 dienas un tikai tad palikšot labāk. Es to visu saprotu, bet vai tiešām, ja paliek sliktāk - ko darīt? Gaidīt kamēr nomirstu? Vai tomēr saukt atkārtoti NMPD? Viņa rakstīšot sūdzību par Saulkrastu NMPD brigādi, jo redz atveda mani atpakaļ! Jāpiebilst, ka tur bija ļoti daudz pacientu un ir pašsaprotami, ka netiek galā. Un tā, bez nevienas atkārtotas pārbaudes, ārsts vairs pie manis neatnāca, pēc 30 minūtēm atnāca kāds vīrietis, kurš vadā visus uz pārbaudēm, iedeva man izrakstu, kurš bija identisks pirmajam no rīta - PATI ESMU IERADUSIES UN TEMPERATŪRA 38°, apmierinošā stāvoklī izrakstīta."

Sieviete izsaka nožēlu, ka mediķi pret cilvēku veselību izturas tik bezatbildīgi.

Ekrānuzņēmums no Facebook

Komentāros cilvēki neslēpj sašutumu, ka šādus stāstus par mediķiem Latvijā nākas dzirdēt arvien biežāk. Nesen vēstījām, ka kāda sieviete portālā "sudzības.lv" rakstīja, ka, ierodoties Latvijas Onkolģijas centrā kopā ar vecmāmiņu, abas tika padzītas - centra darbiniece norādījusi, ka viņiem šeit nav jābūt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:38

Jaunākās diskusijas