Katra pacienta ļaunākais murgs - sieviete pamostas, kamēr tiek operēta

Baiba Puriņa 14.decembris 2019, 13:44
 
pixabay
Lielbritānijā kāda sieviete piedzīvojusi "ļaunāko murgu", kad pamodusies, kamēr viņu operējuši ārsti, vēsta medijs Independent.

Slimnīca atzinusi savu vainu, jo pacientei nav nodrošināta pietiekama anestēzija, tadēļ viņa operācijas laikā nākusi pie samaņas. Tagad sieviete cieš no pēctraumatiska stresa un mokošiem murgiem.

Sievietei tika veikta ginekoloģiska operācija, kad viņa tās laikā pamodusies, taču viņas sāpju kliedzienus caur skābekļa masku neviens nav dzirdējis. Sieviete izjutusi, kā ar skalpeli tiek iegriezts viņas vēdera rajonā.

Slimnīcas juristi norāda, ka sievietei ievadīta spinālā anestēzija nevis pilnā anestēzija, veicot ķirurģisko procedūru. Sieviete bija pie pilnas apziņas, kamēr viņā tika ievietota neliela videokamera - laparoskops.

Sievietes advokāts norāda, ka ārsti pamanījuši izmaiņas sievietes asinsspiedienā, kas norādījis uz diskomfortu, taču turpinājuši operāciju. Sieviete atklāj sekas, kuras radījusi šausminošā pieredze: "Es joprojām redzu murgus, kuros uz mani skatās cilvēki, taču nedzird manus kliedzienus. Tas ir briesmīgi un no šādiem murgiem mostos aptuveni trīs reizes nedēļā. Esmu kļuvusi ļoti nervoza un paranoiska ārstu tuvumā - es vairs viņiem neuzticos."

Slimnīcas pārstāvji norāda, ka incidents radies iekārtas bojājuma dēļ, tāpēc nācies izmantot citu anestēzijas metodi. Slimnīca atvainojas pacientei, ja šīs situācijas dēļ viņa piedzīvojusi stresu, kā arī uzsver, ka ar cietušo ir rasta vienošanās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:32

Jaunākās diskusijas