VIDEO: Bolderājā paveras savāds skats - avarējusī mašīna ir, bet tās saimnieks nekur nav manāms

Baiba Puriņa 9.decembris 2019, 21:42
 
Ekrānuzņēmums no Instagram/breaking.lv/Reinis Krastiņš
Soctīklos publicēts video, kurā kāds aculiecinieks novērojis avarējušu automašīnu, kas pamesta ceļa malā.
Kā vēsta Instagram profils breaking.lv, naktī uz svētdienu kāds garāmbraucējs Bolderājā ceļa malā novērojis avarējušu vieglo automašīnu. Pēc visa spriežot, tās vadītājs bija pametis incidenta vietu.
View this post on Instagram

A post shared by Breaking Latvia (@breakinglv) on

Jāatzīmē, ka Ceļu satiksmes noteikumu 39. punkts nosaka transportlīdzekļa vadītāja rīcību pēc ceļu satiksmes negadījuma: “Ja ceļu satiksmes negadījumā ir cietuši cilvēki vai nodarīti bojājumi trešās personas mantai, kā arī tad, ja transportlīdzekļiem radušies bojājumi, kuru dēļ ar tiem nevar vai tiem aizliegts braukt, transportlīdzekļa vadītājs: (..) par ceļu satiksmes negadījumu paziņo policijai un, ja nepieciešams, glābšanas dienestam un tālāk rīkojas pēc to norādījumiem.”

Tāpat pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu paredzēts 70-700 eiro sods un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz laiku no trim mēnešiem līdz diviem gadiem vai bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanas.

Kā informē Valsts policija, aizvadītajās dienās, laika posmā no 6.decembra līdz 9.decembrim, saņemta informācija par 185 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Pieņemts viens Valsts policijas lēmums par nošķiršanu.

Reģistrēti 28 ceļu satiksmes negadījumi, kur sešos no gadījumiem ir sešas cietušas personas. Pie transportlīdzekļu stūres, alkoholisko dzērienu iespaidā, sēdušies desmit transportlīdzekļu vadītāji - astoņi automašīnu vadītāji un viens velosipēdists, savukārt viena persona atteikusies no pārbaudes. Noformēti 170 administratīvā pārkāpuma protokoli ceļu satiksmes jomā, no kuriem 92 bija par atļautā ātruma pārsniegšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas