Pašnāvnieks uz Rīgas ēkas jumta: sanākušo aplausi un aicinājumi nolēkt raisa sašutumu

tautaruna.lv 30.novembris 2019, 13:21
 
Ekrānuzņēmums no "Degpunktā"
Rīgas centrā piektdien netālu no stacijas laukuma kāds vīrietis nolēma uzrāpties lielā augstumā un lecot noslēgt rēķinus ar dzīvi. Ja vīrieša rīcība bija neadekvāta, bet kaut kādā ziņā saprotama, tad apkārtējo klaigāšana un aicinājumi izdarīt pašnāvību nekādā ziņā nerada labu iespaidu par vienu lielu sabiedrības daļu, secina raidījums "Degpunktā".

Piektdien pie centrālas stacijas, Marijas ielas apkaimē, bija dzirdami skaļi, simtiem cilvēku radīti aplausi un kliedzieni, taču par iemeslu priekiem kalpoja nevis kāda, piemēram, populāra mākslinieka uzstāšanas vai Melnās piektdienas atlaides, bet gan kāda pusmūža vecuma vīrieša “izrāde”, ilgāk par divām stundām stāvot uz kādas viesnīcas ēkas sestā stāva palodzes, vēsta raidījums.

Pašnāvnieks, draudot nolēkt, pamatīgi pabendēja nervus gan glābējiem, gan policistiem un ātrās palīdzības mediķiem. Taču aculieciniekiem, kas pulcējās apkārt norobežojošajai lentei, notikušais vairāk šķita kā realitātes šovs. Ļaudis ar lielu interesi stāvēja lietū, gaidot patiesības mirkli - būt vai nebūt, nemaz neapzinoties, ka diez vai spētu pēc tam dzīvot ar domu, ka redzējuši, kā iet bojā cilvēks.

Visticamāk, šoreiz ugunsdzēsēji nolēma neriskēt un nebiedēt uz pašnāvību noskaņoto vīrieti. Auto kāpnes palika uz zemes neizlaistas pilnā paļāvībā uz policistu profesionālajām spējam. Ar vīrieti tika ilgi runāts, visu šo laiku kungs stāvēja uz slidenās palodzes un brīžiem nedroši vicinājās ar rokām. Vienā brīdī vīrieša plaukstā pamanīta cigarete. Lēni uzpīpējot, pēc desmit minūtēm viņš izmeta izsmēķi un pa logu ierāpās telpās.

Vīrietis policijas darbinieku pavadībā tika nogādāts ātras palīdzības mediķu auto un nogādāts uz slimnīcu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:16

Jaunākās diskusijas