Ārsts aizvada 64 stundu garu maiņu: Apinis aicina "sevi nededzināt kā sveci"

Lelde Veinberga 29.novembris 2019, 16:12
 
Pixabay
Lielu sabiedrības sašutumu izpelnījās anesteziologa, reanimatologa un Latvijas Ārstu biedrības viceprezidenta Roberta Fūrmaņa ieraksts Facebook, kurā viņš atklāj, ka viņam jāaizvada 64 stundu gara maiņa. To mikroblogošanas vietnē komentējis arī Pēteris Apinis.
"Robert! Es zinu, ka Tu jūties jauns un stiprs, ka Tev liekas - vari un drīksti strādāt 20 diennaktis mēnesī. Diemžēl Tu dedzini sevi kā sveci no abiem galiem. Ir arī citi, kas var aizstāt slimojošos kolēģus," aicina Latvijas Ārstu biedrības valdes loceklis un žurnāla "Latvijas Ārsts" galvenais redaktors Pēteris Apinis.

Jau vēstīts, ka ceturtdien, kad notika jau otrais mediķu pikets pie Saeimas, ārsts un arī Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis sociālajos tīklos norādīja, ka personāla trūkuma dēļ nav, kas aizvieto mediķus, kuri ir uz "slimības lapas". Līdz ar to dakteris bija aizvadījis jau 32 stundu garu maiņu un vēl tikpat bija jāstrādā.

Jau ziņots, ka ceturtdien pie Saeimas nama vēlreiz notika mediķu protesta akcija, lai pievērstu uzmanību zemajam veselības aprūpes finansējumam. Ziņu aģentūra LETA vēsta, ka protesta akcija kopumā bija pulcējusi 500 dalībniekus un aizritējusi bez starpgadījumiem. Akcija ilga aptuveni stundu un noslēdzās ar Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtu ierosinājumu par Saeimas atlaišanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:37

Jaunākās diskusijas