Ārsts personāla trūkuma dēļ spiests aizvadīt 64 stundu garu maiņu

Lelde Veinberga 28.novembris 2019, 18:47
 
Attēlam ilustratīva nozīme / Pixabay
Anesteziologs, reanimatologs un Latvijas Ārstu biedrības viceprezidents Roberts Fūrmanis, kurš ir viens no redzamākajiem medicīnas darbiniekiem, kurš arī cēlis trauksmi par situāciju veselības aprūpē, dalījies ar "sveicienu", kas adresēts arī premjeram Krišjānim Kariņam.

"Sveiciens 13. Saeimas deputātiem un valdībai. Šodien uz protesta akciju netiku, jo bija jāstrādā.

Šobrīd rit mana darba 32. stunda un trisdesmit divas vēl priekšā. Precīzi, trīsdesmit divas!

Un ne jau aiz mana brīva prāta, bet gan tāpēc, ka nav kolēģu, kas var aizvietot uz slimības lapas esošu citu kolēģi. Cien. Kariņa kungs! Nozarē viss ir kārtībā, vai ne?" jautā ārsts.

Ieraksta komentāros cilvēki pauduši sašutumu par tik garām darba stundām, norādot, ka tas var nopietni kaitēt paša daktera veselībai. "Nav variantu. Vienkārši nav. Ja es nebūšu darbā, tad nenotiks plānveida operācijas, kā arī nebūs, kas nodrošina anestēziju akūtajos gadījumos," skaidro Fūrmanis.

Jau ziņots, ka šodien pie Saeimas nama vēlreiz notika mediķu protesta akcija, lai pievērstu uzmanību zemajam veselības aprūpes finansējumam. Ziņu aģentūra LETA vēsta, ka protesta akcija kopumā bija pulcējusi 500 dalībniekus un aizritējusi bez starpgadījumiem. Akcija ilga aptuveni stundu un noslēdzās ar Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtu ierosinājumu par Saeimas atlaišanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas