Neviens nepiestāja! Iedzīvotājs atklāti par notikumiem Liepājā

tautaruna.lv 22.novembris 2019, 13:00
 
Ilze Zvēra/F64 Photo Agency
Naktī uz ceturtdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests divreiz saņēmis izsaukumus uz vienu un to pašu adresi Liepājā, kur, iespējams, kāds dusmīgs bezpajumtnieks izraisījis ugunsgrēku.

Portāls "liepājniekiem.lv" vēsta, ka prmajā reizē pie bēniņu durvīm dedzis kartons un gruzdējis durvju rāmis, bet otrajā - jau deguši bēniņi, noskaidroja "Kurzemes Vārds". Mājas iedzīvotāji uzskata, ka bēniņos notikusi ļaunprātīga dedzināšana un to izdarījis bezpajumtnieks.

"Ugunsdzēsējus nācās saukt divreiz - pirmajā reizē pirms pulksten diviem naktī degšana notika pie bēniņu durvīm, bet otrā - bēniņos. Ap pulksten 1.30 nācu mājās no drauga un kāpņu telpā pamanīju bezpajumtnieku, kurš šeit parādās diezgan regulāri. Izmetu viņu ārā. Nepagāja ilgs laiks, kad sajutu savā dzīvoklī dūmus. Izgāju kāpņu telpā skatīties, kas noticis. Pamanīju, ka pie bēniņu durvīm deg kartons, iespējams, vēl kaut kas. Ugunsdzēsēji atbrauca, ātri visu nodzēsa un atstāja bēniņu durvis vaļā, lai izvēdinātu telpas. Jau biju iemidzis, kad pēc kāda brītiņa kaimiņi mani piecēla un teica, ka atkal kaut kas degot," pastāsta Aigars Ronis, kurš nesen esot ieguvis kvalifikāciju - ugunsdzēsējs glābējs.

Jaunais vīrietis pats paķēris bļodu, pielējis to ar ūdeni un sācis dzēšanas darbus. "Bēniņos ugunsgrēks bija izcēlies trīs dažādās vietās, vienu izdevās apdzēst, taču tas bija viss ko paguvu izdarīt. Saindējos ar dūmiem un ugunsdzēsēji mani nogādāja ātrās palīdzības mašīnā.

A.Ronis pēc saindēšanās ar dūmiem esot nogādāts Liepājas Reģionālajā slimnīcā, taču jau ap četriem rītā palaists mājās. "Man nebija ne maka, ne telefona, tāpēc mājās devos kājām. Izgāju līdz "Liepājas metalurgam", kur galapunktā iekāpu tramvajā. Vadītājam pastāstīju notikušo un paskaidroju, kāpēc nevaru samaksāt par braucienu. Paldies viņam, ka viņš mani saprata," turpina stāstīt A.Ronis, piebilstot, ka pēc pārdzīvojumiem viņam vienkārši neesot ienācis prātā, ka varētu pajautāt, kādam telefonu, lai izsauktu taksi.

Līdz Brīvības ielai vīrietis aizgājis ģērbies vien šortos, plānā džemperī un čības. "Esmu mazliet pārsteigts, ka neviena garām braucošā automašīna nepiestāja un nepajautāja, vai ar mani viss kārtībā."

Bijusī Klaipēdas ielas 96 mājas vecākā Rasma laikrakstam savukārt pastāstīja, ka klaidonis, kas regulāri mitinoties kāpņu telpā esot 40 līdz 50 gadus vecs vīrietis vārdā Armands, kura tēvs dzīvojot turpat netālu.

Avots: portāls liepājniekiem.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:03

Jaunākās diskusijas